Dags för Holmlund (S) att byta parti

Nu har Socialdemokraterna för en gång skull varit väldigt tydliga.

De vill avveckla kärnkraften. Enligt uppgifter i både Dagens Industri och Aftonbladets nätupplaga så tvärvänder socialdemokraterna och vill nu avveckla kärnkraften och ersätta den med förnyelsebar energi.

Tydligen har partiledaren Stefan Löfven fått vika sig, och den ekonomisk-politiske talespersonen Magdalena Andersson gav besked vid en debatt när hon pressades i frågan. Att avveckla svensk kärnkraft är ett allvarligt hot vår industri, men omsorg om jobben är ju tydligen inte längre en viktig fråga för det gamla arbetarpartiet.

Så på punkt efter punkt blir det nu svårt att skilja mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Deras recept på problemlösningar är ökade skatter på människor och företag. De vill avveckla kärnkraften vilket allvarligt hotar vår industri och jobben. Och här hemma i Umeå är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inne på samma principiella linje, när det gäller att man vill införa 6-timmars arbetsdag.

Så det kanske är dags för Lennart Holmlund att byta parti? Höjda skatter, avvecklad kärnkraft och 6-timmars arbetsdag vore förödande för svensk ekonomi, för jobben och för vår välfärd. Sånt flum har vi inte råd med. Ställer verkligen Lennart Holmund upp på dessa förslag??

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets politik leder åt helt fel håll!

2 kommentarer

  1. Torbjörn Boström

    Så det kanske är dags för Lennart Holmlund att byta parti? (1)Höjda skatter, (2)avvecklad kärnkraft och (3)6-timmars arbetsdag vore förödande för svensk ekonomi, för jobben och för vår välfärd. Sånt flum har vi inte råd med. Ställer verkligen Lennart Holmund upp på dessa förslag??

    1 Här håller jag med dig, om det gäller skatt på jobb, eller företagande. De som skapar jobb måste lockas med premier till exempel lägre skatt.

    2. Här håller jag med dig till hälften, Idag behöver vi kärnkraften, men vi måste premiera nybyggande av andra modeller också, därför kan hot om avstängning vara en sådan morot.

    3 Här håller jag absolut inte med dig.
    Vi har många högutbildade som går arbetslösa, därför har vi folk som kan gå in och arbeta de sista 2 timmarna som blir över.

    Den totala arbetstiden blir detsamma, men fler får dela på kakan.
    Låt oss få göra kontorsarbetsplatserna till skiftgång. Vi har 24 timmar att röra oss med, 8*1+3 =11 arbetstimmar Dessa tre timmar tar jag ur luften, jag vet inte hur många timmars övertid det brukar vara på kontorsfolk

    Däremot 6*2=12 arbetstimmar, det blir en mer timme arbete, och alla får lite mer av kakan, och mer tid med familj och vänner.

    Slutklämmen.

    Vi jobbar för att ha råd att leva, vi existerar inte bara för att jobba.
    Isåfall kunde man avrätta alla människor och bara göra kloner av oss, och sätta dem att jobba 24/7.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.