Invigning av Umeå Höstljus 2013 ikväll

 

bild(221)

 

Ikväll är det dags för invigningen av den årliga ljusfestivalen Höstljus i Umeå. Detta är ju ett av de mest uppskattade arrangemangen i Umeå och jag ser verkligen fram emot att gå runt i staden och titta på de olika ljusinstallationerna i centrum, även om det är ett lite mindre arrangemang detta år.

Fotot ovan är från förra årets version av Höstljus, med alla dessa ljuslyktor i Vänortsparken som barn vid förskolor och skolor gjort. Ljuset som lyser upp mörkret.

 

På kommunens hemsida finns följande information om Höstljus 2013:

Umeå Höstljus

Umeå Höstljus är en årligt återkommande ljusfestival. Då visas ljusinstallationer av professionella ljusdesigners, konstnärer och Umeå kommun upp i centrala staden.

Umeå Höstljus 2013

2013 års upplaga av Umeå Höstljus arrangeras 15−24 november.

Årets ljusfestival Umeå Höstljus lyser upp vintermörkret för umeborna mellan den 15 och 24 november. Umeå Höstljus är ett av Umeås mest populära arrangemang. Det här året ser vi som en försmak av 2014.

Barnens ljuslyktor – endast 15 november

Barnens ljuslyktor är nog den i särklass mest uppskattade och mest välbesökta ljusinstallationen. Ljuslyktorna kommer, precis som tidigare år, att finnas i Vänortsparken. De kommer endast att vara tända på fredag 15 november, från kl 17.30 cirka.

Invigning fredag 15 november

Fredag den 15 november inleds ljusfestivalen med att barnens ljuslyktor tänds i Vänortsparken, kl 17.30. Själva invigningen sker kl 18 med en lasershow på Rådhustorget och därefter pågår Umeå Höstljus i 10 dagar.

Läs mer om invigningen

Installationer 2013

Umeå Höstljus 2013 arrangeras av Umeå kommun. Balticgruppen AB och hotell Scandic Plaza bidrar i år med var sin ljusinstallation och UPAB bidrar med finansiering.

Läs mer om installationerna 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.