En salomonisk lösning

Ett enkelt och smidigt sätt att få tillbaka hundlatrinerna kan vara att reklamfinansiera dessa, precis som vår moderata representant i tekniska nämnden har föreslagit.

En av konsekvenserna av sparbetinget för tekniska nämnden för 2014, har blivit att representanterna i nämnden har beslutat ta bort hundlatrinerna. Som en av flera åtgärder skall väl tilläggas. Frågan debatteras nu för fullt, och förslag har bl.a. framförts om att återinföra hundskatt för alla hundägare i kommunen för att kunna finansiera latrinerna. Att återinföra en gammal skatt för detta ändamål är dock inget vi moderater förordar.

Moderaternas viceordförande i tekniska nämnden, Stefan Nordström, föreslog igår att man skulle kunna få tillbaka hundlatrinerna i Umeå genom att reklamafinansiera dem. Det görs på många andra håll i landet.

Det vore väl en salomonisk lösning? Att hundlatrinerna återinförs, genom att man reklamfinansierar dessa?

Rimligen borde alla partiers representanter i tekniska nämnden kunna ställa sig bakom en sådan lösning, utan att det leder till några politiska låsningar.

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Är ni politiker verkligen seriösa nu? Att ta fram 800 000 kr för hundlatriner för ett år är ju en ”skitsak”, för att citera v ordf Stefan Nordström (M) i Tekniska nämnden, för er i KSAU eller KS att omgående ta fram. Om ni tar opinionen på allvar, den opinion som nu snart är utanför Umeås gränser för detta bisarra beslut, går ni högsta ansvariga in och ger TN pengar för detta år och sätter upp hundlatrinerna igen.

    Reklamfinansiera tar tid, det ska ut på anbud, vad får stå och hur, det är en process som också kostar skattepengar i administration. Och vad händer om reklamen får ytterligare reaktioner, det finns många som ogillar att kommunen har reklam här och var. Plus att medierna ligger på, hur kul är det för Umeå nu under 2014-året?

    Vad S Nordström också sa i VK var följande:
    ”Ett annat alternativ enligt Stefan Nordström är att kommunen måste gå in med pengarna, att den snabbt måste rätta till felet.
    – Det här är ingen skitsak, men så länge vi inte får mer pengar kan vi inte sätta tillbaka dem, säger han.”

    Ändå är det enklare och bättre och ger Umeå ett bra anseende, att stoppa Nannabadbygget nu, lösa ut entreprenörerna, gå ut med anbud för försäljning av kv Nanna och med tomträtt. Det har större fastighetsbolag i Umeå sagt till mig att man gärna antar sådant erbjudande. Det ger uppåt 100 mkr och 800 000 kr för hundlatriner betalas tillbaka om de nu lånas upp.

    Styr kommunen till att det ska vara bostäder (150 – 200 lgh i flera plan) kan badgropen nu utvecklas till P-garage, som f ö det förlorande badanbudet hade med i stället för ovanpå äventyrsbadet, vinner ni politiker verkligen i anseende för allmänheten och hela hundlatrinhistorien blir den ”skitsak” det i praktiken är. Visa stadsmannaskap och du tar ett kliv framåt som politiker (och för dig själv som person).

    Sedan följer att M gör ny motion för att återuppta Badutredningen och lägga till Campusalternativ, så på ett halvår finns förslag att besluta om. Umeå simhall kan underhållas och det finns reserver för simsport och simundervisning, på IKSU, i Holmsund och på nya Ersbodabadet, till sommaren också Umelagun och Vännäsbadet (det har fungerat förut under min ledartid i USS).

    Då ökar t o m chansen att vinna så mycket röster i valet att det kan bli regimskifte i Umeå kommun. Det blir det inte av reklamfinansierade hundlatriner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.