Nytt rekord för Umeå Airport

Läser på vk.se att Umeå Airport slagit nytt resanderekord. Igen 🙂

Umeå Airport stärker glädjande nog sin ställning hela tiden. Under 2013 fortsatte den positiva resandeutvecklingen: förra året hade exakt 989 094 passagerare rest under året. Det är 8000 fler jämfört med 2012. Utrikestrafiken ökade med 12 procent medan inrikestrafiken tydligen ligger kvar på samma nivå som året dessförinnan.

Flygplatsen har en synnerligen strategisk betydelse för Umeås fortsatta tillväxt. Vi moderater är mycket nöjda med att vi fick politisk enighet om ombyggnation, vilken syftar till att öka kapaciteten samt förbättra atmosfären för resenärer. Trängseln på flygplatsen har blivit mer och mer påtaglig.  Utbyggnad av bland annat avgångs- och ankomsthallen ökar flygplatsens kapacitet och komforten för passagerarna. För moderaternas del, så hoppas vi emellertid att det bara är ett första steg i den utbyggnad som verkligen behövs.

Hur som helst – glädjande att flygplatsen slagit nytt rekord.

En kommentar

  1. Åke Nygren

    Hej Anders. Läser ditt inlägg på bloggen och förvånas av hur du gladeligen hyllar antalet resenärer som bara ökar på Umeå flygplats. Ingen verkar ta någon notis av hur mycket miljön drabbas av allt flygande som människorna för med sig. När ska någon politiker debattera hur järnvägen ska öka och ta marknadsandelar från flyget. Umeås tillväxt kan väl öka även med järnvägen som resemotor?
    /Åke Nygren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.