Samtal om Umeås framtid

Bara en liten påminnelse så här i sista stund.

Ikväll kommer jag och Hans Lindberg (S) att under ledning av Ola Nordebo diskutera kring ett antal centrala frågeställningar för Umeås vidkommande. Vilka är de viktigaste frågorna inför valet? Hur mycket ska det byggas? Hur ser vi på framtiden och Umeås utmaningar?

Även om rubriken i annonsen utlovar en het debatt, så är ambitionen att i en publik miljö föra ett resonemang och ett samtal om dessa frågor. Jag hoppas att VK:s satsning blir så pass lyckad att man fortsätter med detta. Påminner lite om ”Bar & Politik” som leds av Nicklas Svensson i Stockholm. Det vore välkommet att kunna komma ifrån torgmötesstilen och debatterna som sker från talarstolarna – kanske kan vi ikväll åstadkomma en ny anda i de politiska diskussionerna och debatterna i Umeå.

 

ad_1000x1304

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Kopplar du på Marie-Louise Rönnmarks friska idé om att Umeå ska planera för att söka vinter-OS tillsammans med Åre, Östersund och Örnsköldsvik? Enligt IOK:s stadgar ska en stad stå som officiell sökande (Östersund eller Umeå?). Men det är fullt tillåter att inom samma land lägga det på flera orter. Sedan får man väl se hur det står sig i konkurrensen med andra sökande. Hittills har ju moderaterna (glöm inte Reinfeldts regeringsförklaring från 2006!) svikit enormt i denna fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.