Förnyelsen av moderaterna fortsätter!

Vi moderater vann väljarnas förtroende 2006 och 2010 genom att vi vågade ompröva vår egen politik och söka nya svar på Sveriges samhällsproblem. Moderaterna har under de senaste tio åren genomfört stora förändringar av vår egen politik.

Därför kallas vi numera Nya moderaterna.

Detta verkar emellertid Fredrik Jansson, politisk chefredaktör på Folkbladet, inte känna till då han i ett ledarstick (7/2) förvånat undrar hur jag under en debatt på Allstar tidigare denna vecka i en slutappell till åhörarna kunde säga ”vi är inte samma parti som för tio är sedan”.

Moderaterna har under den senaste tioårsperioden genomgått väldigt stora förändringar, både åsiktsmässigt och kulturmässigt. Partiet har omprövat gamla ståndpunkter, rensat ut gammal bråte och breddat partiet såväl åsiktsmässigt som personmässigt. Detta arbete är inte färdigt utan fortsätter. Nya moderaterna fortsätter sin förnyelse, och jag och övriga umeåmoderater fortsätter att dra vårt strå till stacken!

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Men inte är det förnyelse för bad/simning med Nannabad i stan. För 10 år sedan föreslog du i motion det som var, och är, en framtidssatsning med ny simhall, på Nolia i idrottsområde och vid gymnasium. Med 50-metersbassäng hade den blivit Sveriges främsta och i landets bästa läge för idrottssamarbete, skolnärhet (simgymnasium), näringsliv (Nolia) samt med utvecklingsmöjligheter.

    Sedan godtog du och M ett sämstaläge mitt i stan utan något av ovan fördelar och framtid, kv Nanna, dyrast dessutom där bostäder, inte minst, är idealiskt för stadens förnyelse och växande. 1930 byggde Umeå stad det s k Gamla Badhuset på Kungsgatan (Vattenfallhuset!), centralt. Så var det då. Men idag är bad- och simanläggningar något helt annat.

    Så om M ska ha trovärdighet för förnyelse, rensa ut gammalt bråte i form av att bad/simning för snart 100 år sedan passade i centrum, nu inte gör det på 2000-talet. Alla kan göra misstag och bättre att inse det ”sent än aldrig”. Avbryt Nannabadbygget, sälj Nannakvarteret med byggrätt och för bostäder, då är det att ompröva politik som vinner umebornas gillande och ge effekt i valet. Med ekonomiska vinster om 50:an byggs på campus ihop med IKSU:s simhall (äventyrsbad kan vänta eller byggs Holmsund Aquarena ut).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.