Lästips till Hans Lindberg (S)

bild

Vid debatten mellan mig och Hans Lindberg (S) förra veckan noterade jag snabbt en sak. Han kör med samma kritik och gnäll mot regeringen som hans nuvarande gruppledare Lennart Holmlund (S). Testen är tydligen fortfarande att regeringen skär ner i välfärden och bara sänker skatten för de rika.

Men de har ju båda fel i grunden. En artikel som jag tycker att såväl Lindberg som Holmlund borde läsa, är i senaste numret av Dagens Samhälle. Dagens Samhälle utges av SKL, den arbetsgivarorganisation som leds av både socialdemokrater, moderater och övriga etablerade partier i Kommun-Sverige.

Där konstateras några fakta som är viktiga att ha med sig detta valår:

Välfärden i Sverige får mer resurser än någonsin. De kommunala skatteintäkterna är opåverkade av regeringens skattesänkningar. Den kommunala välfärdens resurser har inte blivit mindre, utan tvärtom blivit större. Och: skatteintäkterna till det offentliga har VUXIT, trots skattesänkningarna. Till kommunerna har de vuxit mycket, medan det till staten har vuxit mer marginellt. Däremot står välfärden inför stora utmaningar inför framtiden, inte minst pga ökade förväntningar.

Så i en turbulent tid när stora delar av vår omvärld tvingas till tuffa nedskärningar, stora skattehöjningar och lönesänkningar har Sverige kunnat välja en annan väg: satsningar på välfärden, satsningar och upprustning av infrastrukturen, skattesänkningar till alla som arbetar liksom pensionärerna. Och jobben har blivit fler.

Om detta borde Hans Lindberg (S) och hans partivänner läsa innan de fortsätter svartmålningen av vårt land.

3 kommentarer

  1. leif

    Det är kvalitén som räknas, inte hur många miljoner ni stoppar in i ägarnas pengastinna konton.

    För en som tänker fritt är detta fullkomligt självklart, tydligen inte för en hjärntvättad moderat, Var inte du lärare ett tag? Klarar du inte av syna det du skriver?

  2. Oberoende politisk bedömare

    Cancersjuka som tvingas avbryta behandlingen och återgå till arbete för att de inte får vara sjukskrivna längre är en verklighet i Alliansens Sverige.
    Det är du tydligen stolt över Anders.

    Jag är det inte.

  3. N-O

    Herr Ågren kanske skulle läsa ”Döden på jobbet ” av Elinor Torp .

    Det är en berättelse från den kalla verkligheten idag där folk dödas och
    de ansvariga smiter undan med regeringens goda minne …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.