Sveriges arbetarparti

Foto: Skriver i dagens Folkbladet om Nya Moderaterna. Förnyelsen är på riktigt. Och den fortsätter! #valseger2014

Skriver i dagens Folkbladet om Nya Moderaterna, som en replik till ledarsidan. Bifogas nedan.

 

Vi är Sveriges enda arbetarparti

Fredrik Jansson fortsätter på ledarplats i Folkbladet (11/2) att ifrågasätta moderaternas politiska förändring under de senaste tio åren, och sammanfattar det hela med att Nya Moderaterna egentligen bara är en förändrad logga med lite snällare blåfärg. Så fel.

Moderaterna är ett parti som i grunden har förändrats och dessutom fortsätter att förändras. Vi är numera Sveriges arbetarparti. Vi har tagit över den äldre socialdemokratins insikt om behovet av en arbetslinje för att bygga välfärdssamhället. En stark arbetslinje med fler i arbete stärker tillväxten och sammanhållningen i samhället samtidigt som det möjliggör för en trygg gemensam välfärd.

Vår politik bygger på att alla behövs och välfärden bygger på att människor arbetar. Medan (S) vill göra det mer lönsamt att inte arbeta, så har vi gjort det mer lönsamt att arbeta. Ca 200 000 fler människor arbetar idag jämfört med år 2006.

På moderaternas senaste stämma år 2013 beslutade vi att verka för lägre skatt för främst låg- och medelinkomsttagare och pensionärer, liksom höjd brytpunkt för statlig skatt för att stimulera till studier och entreprenörskap. Däremot såg vi ingen möjlighet att den kommande mandatperioden avskaffa värnskatten.

Vi ser resultaten av Nya Moderaternas politik på bred front. Svensk ekonomi rankas som bäst i hela världen. I ett index från PWC ligger vi exempelvis i topp före Schweiz. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) visade förra veckan att Sverige aldrig tidigare har satsat så mycket på välfärden som nu. Regeringens skattesänkningar har inte inneburit mindre pengar till välfärden – tvärtom satsas det mer än någonsin, och skatteintäkterna till kommunerna har ökat markant.

De senaste årens reformer av bland annat sjukförsäkringen och förtidspensionerna har lett till att utanförskapet har minskat markant.  2013 hade antalet sjukskrivna minskat med 70 000 personer och antalet med sjukersättning (förtidspension) har minskat med 180 000 personer jämfört med 2006. Totalt är 250 000 färre personer sjukfrånvarande 2013 än innan alliansen fick regeringsmakten.

Nya Moderaterna bär ledarskapet i den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet. I en turbulent tid när stora delar av vår omvärld tvingas till tuffa nedskärningar, stora skattehöjningar och lönesänkningar har Sverige kunnat välja en annan väg: satsningar på välfärden, satsningar och upprustning av infrastrukturen, skattesänkningar till alla som arbetar liksom pensionärerna. Och jobben har blivit fler.

Förnyelsen av Nya Moderaterna fortsätter. Vi söker mandat att fortsätta utveckla Sverige genom breda lösningar, ansvar och samförstånd. Genom strävan att nå full sysselsättning och fortsätta utveckla välfärden vill vi göra Sverige till ett ännu bättre land att leva i. Även om Fredrik Jansson inte vill acceptera detta, så har moderaterna i grunden förändrats.

 

Anders Ågren, Kommunalråd (M)

6 kommentarer

  1. johansson

    Moderaterna är numera Sveriges nya bidragsparti med hjälp av SD har man gett enorma bidrag till dem som har arbete

  2. "Dosan"

    Dumheter och struntprat. Det enda som gör er till ett ”arbetarparti” är att ni vill försämra villkoren för alla förutom överklassen så att ni får en bred folkbas som är slavar under er, som kan jobba nästan gratis åt högheterna och får vara tacksamma för smulorna som rinner ner från bordet där ni sitter och smörjer kråset på arbetarklassens och medelklassens bekostnad.

    DU ÄR EN LÖGNARE och en sociopat.

  3. Torbjörn Eriksson

    Hej Anders! Vi på n ätverket FriaVidar öskar nu ett rakt besked från dig. Är fortsatt stöd för totalexploaterigen av ”Norra Kvarkes Pärlor” Holmön och Ängesön fortfarande på umeåmoderaternas agenda.
    FriaVidar har fått råd från högsta ort att ställa denna fråga till er.

    Tacksam för svar.

    vänliga hälsnigar
    Torbjörn Eriksson/Friavidar mer info hittar du på http://www.friavidar.se

  4. Lena Andersson

    Det är bara retoriken som ändrats medan politiken är exakt densamma som för 100 år sedan, med fattigvårdspolitik där arbetslösa som tvingas komplettera med försörjningsstöd behandlas som om de vore psyksjuka alkoholister i behov av våd eller som om de vore kriminella och automatiskt, utan vare sig domstolsdom eller tidsbegränsning, bestraffas med oavlönad totalt meningslös samhällstjänst åt kommunerna! Kommunernas ekonomi förbättras dock genom att de tillåts betala ut försörjningsstöd istället för avtalsenlig heltidslön för det heltidsarbete dessa arbetslösa tvingas utföra åt exempelvis Umeå kommuns ”Viva resurs”!
    Skatterna har sänkts trots att exempelvis studenter fortfarande tvingas skuldsätta sig för att ens ha råd med MAT, och skolan har aldrig varit sämre än nu efter 8 år av Moderatledd regering, och försvaret lyckades inte ens skicka upp jaktplan att mota bort de ryska bombplan som övade kärnvapenbombningar mot svenska mål! Moderaterna har även infört åldersdiskriminering då de införde den verkningslösa borttagandet av arbetsgivaravgiften för de företag som har anställda som är yngre än 26, vilket gjort det nästan omöjligt för de äldre än 26 att få jobb som exempelvis städare…!
    Moderaterna har inte gjort någonting för att skapa fler jobb utan era åtgärder har enbart varit riktade mot att tvinga de enligt er lata arbetslösa, och simulerande sjukskrivna, till att ”ta sig i kragen” eftersom de enligt er enbart har sig själva att skylla för sin arbetslöshet! Ni har inte infört några som helst effektivare åtgärder utan har istället infört förnedrande meningslöst slavarbete vars enda syfte är att förnedra de arbetslösa så mycket att de avskriver sig som arbetslösa oavsett om de fått jobb eller inte!
    Det har alltid varit lönsamt att arbeta, men ni har avsiktligt gjort det svårare för dem som är arbetslösa eller sjuka! Slavarna hos Umeå kommuns ”Viva resurs” jobbar heltid men deras arbetsinsats är definitivt inte lönsam då de nekas ens avtalsenlig lön, och får inte del av några jobbskatteavdrag trots heltidsarbete varje dag!
    Svensk ”ekonomi” ser enbart bra ut eftersom välfärden och infrastrukturen och sjukvården och skolan förfaller! Om skatteintäkterna till exempelvis Umeå kommun ökat kraftigt, varför genomförs det nu kraftiga besparingar inom Umeå kommun?
    Påstår du att att era regeländringar botat cancersjuka,,, och att era tidsgränser är ett effektivt ”botemedel” mot cancer…?
    Ditt inlägg verkar mest som ett desperat försök att skriva om verkligheten! Har ni politiker verkligen noll koll om hur det faktiskt ser ut i samhället idag?

  5. Arbetare

    Nog har antalet sjukskrivna på papperet minskat , det är sant .
    Problemet är att dessa 250000 friskförklarade till stor del lever på socialbidrag
    eftersom de inte blivit friska bara för att de tappat sjukersättningen .
    Antalet socialbidragstagare har sedan 2006 faktiskt ökat med över 30 % !!!
    Antalet arbetslösa har också ökat med omkring 250.000 så riktigt lyckad
    har inte arbetsmarknadspolitiken varit .

    Ni har lyckats vända ett massivt budgetöverskott till ett stort underskott ,
    och detta slår ni er för bröstet och skryter om .

    Vad gäller era skattesänkningar så har frugans chef fått en sänkning som
    är 4 ggr så stor som den hon fick , det kallar jag inte att satsa på låg- och
    medelinkomsttagare utan det är klassisk moderatpolitik .

    När ni ger höginkomsttagaren drygt 4000 och arbetaren en tusenlapp ,
    hur kan du kalla detta att ni i grunden förändrats ???

  6. Lena Andersson

    Visst är det härligt att kunna vägra släppa fram kommentarer som krossar dina argument? Politiker som inte vågar debattera/diskutera med väljarna borde förbjudas vara politiker eftersom denna kontinuerliga diskussion med er arbetsgivare, väljarna, är själva grunden för en fungerande demokrati!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.