Efter sex år de på plats

I mars 2008 lyfte jag i kommunfullmäktige frågan om att kommunen borde sätta upp nya digitala informationsskyltar vid Umeås infarter.

Välkomstskyltar, som skulle kunna ge information om aktuella evenemang och dylikt för besökare som kommer till Umeå. Men svaret den gången var att arbetet med att ta fram nya skyltar redan var på gång. Men sedan gick det år efter år, och jag fick också lov att ta upp frågan upprepade gånger i kommunfullmäktige. Skyltarna lyste tyvärr med sin frånvaro. En kommunal långbänk i det lilla formatet.

Igår kom så ett pressmeddelande där det framgår att välkomstskyltarna är på plats. Efter sex år. Men bättre sent än aldrig 🙂

 

 

Välkomstskyltarna är på plats

Umeå kommun – 2014-03-04 16:17 CET

Nu kan vägfarare med destination Umeå känna sig extra välkomnade och upplysta. Fem stora välkomstskyltar är installerade vid de stora infarterna till Umeå.
 
Skyltarna är placerade vid E4 norr, E4 söder, E12 väst, E12 öst samt vid väg 363. Storleken är omkring 44 kvadratmeter, alltså motsvande ytan av två studentrum, så de blir svåra att missa.
Den övre delen av skyltarna består av en plåtdel, som innehåller en bild av en björk, webbadressen www.umea.se samt texten ”Umeå. Mer välkommen.” Budskapet bygger på marknadsföringen av platsen Umeå och det mångåriga, konsekventa arbetet med begreppet ”Umeå. Vill Mer.” Att vilja mer är ett uttryck för stadens ambitioner och i linje med detta välkomnas även trafikanterna lite extra.

Evenemang
Nertill finns en digital del med textutrymme för evenemangs- och samhällsinformation.
 
– Det känns mycket tillfredsställande att vi nu kan välkomna alla som närmar sig Umeå och samtidigt ge information och tips om större aktuella evenemang, säger Jan Bergman,
kommunikationsdirektör, Umeå kommun.

Umeås destinationsbolag Visit Umeå AB samordnar planeringen av skyltinnehållet. Leverantör av skyltarna är Zone Systems i Skellefteå.

Dessa fem skyltar ska inte förväxlas med de digitala vägskyltar som Trafikverket och Umeå kommun satt upp vid infarter till Umeå. Deras budskap ska uppmuntra trafikanter att aktivt välja ringleden för att förbättra luftmiljön i stadskärnan och kan även användas för eventuell omledning vid trafikstörningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.