Konkurrensen har hårdnat

I dagens Folkbladet är det ett uppslag på två sidor där befolkningsutvecklingen över tid jämförs för landets 25 största kommuner. Där konstateras att Umeå historiskt har varit en stjärna i klassen, men att något har hänt under de senaste åren. Umeå har förvisso fortsatt växa, men har tappat tempo jämfört med konkurrenterna.

Exakt. Precis det här har jag varnat för vid ett flertal tillfällen. Att Umeå –  i skuggan av alla byggkranar som reser sig i de centrala stadsdelarna – missar att vi faktiskt har fått en sämre utveckling än vad som prognosticerats de senaste åren gällande både befolkningstillväxt och bostadsbyggande. Detta medan våra konkurrenter ökar tempot.

Vi får således inte slappna av, utan fokus på tillväxt är även fortsättningsvis A och O. I högre grad dessutom. Fokus på nya jobb; fokus på nya bostäder. Annars riskerar vi bli omkörda på allvar.

En kommentar

  1. Lena Andersson

    Det byggs bostäder och hotell plus et IKEA-varuhus, men Umeås stora problem är att inget stort företag vill förlägga delar av sin utveckling i universitetsstaden Umeå, och Uminova är löjligt litet eftersom universitetet är mest inriktat mot humaniora o samhällsvetenskap istället för mot teknik! Bostäder och låglönejobb finns, även om Volvos monterings lågkvalificerade låglönejobb försvinner, medan de kvalificerade jobben för Civilingenjörer inte existerar alls i Umeå! Detta beror främst på att Umeå har extremt usla lokalpolitiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.