V och S i samma båt

Ja, det var tydligen som vi kunde befara.

Lennart Holmlunds (S) utfall mot Vänsterpartiet i helgen verkar ha varit taktik inför valet i september, för någon vilja att bryta samarbetet finns inte. Trots att Holmlund menar att det inte går att samarbeta med Vänstern, så fortsätter de att göra just det – samarbeta. Kvaliteten på deras samarbete kan vi förvisso skratta åt, när de kommunicerar via bloggar och presskonferenser. Men skrattet fastnar i halsen. Tragikomiskt möjligen.

Socialdemokraternas dubbelspel blev övertydligt igår. Tamara Spiric avslöjade nämligen på presskonferensen att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet redan har enats om att de ska riva upp ett beslut (som ännu inte är fattat!), nämligen ärendet om kommunens bokslut där vi ska avsätta överskottet från år 2013 på 42 miljoner kr till pensioner för våra anställda. Denna avsättning har de redan bestämt ett datum för när de ska riva upp, och göra något annat med pengarna. För pengar till pensioner behövs tydligen inte….. Och den som har bra minne kommer ihåg att de så sent som i höstas vid antagandet av budgeten för 2014, beslutade att radikalt minska på avsättningarna till pensioner just för våra anställda.

Så trots att de bråkar i massmedia, så att dammet ryker, är de helt överens om tagen. Tänk på det nästa gång någon från socialdemokraterna kritiserar Vänsterpartiet och deras ledande företrädare. I själva verket är de redan överens, men de har ett behov av att taktiskt markera distans.

Därmed kan vi idag med ännu tydligare stämma säga: En röst på socialdemokraterna den 14 september i Umeå, är också en röst på att ge Tamara Spiric och Vänsterpartiet fortsatt inflytande över kommunpolitiken för den kommande mandatperioden. Jag är övertygad om att många socialdemokratiska väljare i mittfåran av politiken inte vill se denna utveckling fortsätta. Och då finns det ett givet alternativ i Umeå: Nya Moderaterna!

En kommentar

  1. Elisabet Forssell

    Vore det så förskräckligt om V fick fortsätta sin politik med att enträget satsa på förskola, skola, äldreomsorg och ungdomsjobb? En trygg vardag för alla oavsett föräldrarnas inkomst, är det verkligen att förakta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.