En politik för fler jobb

Foto: Fler jobb, sänkta priser och nya skatteintäkter. Tre resultat av den sänkta restaurangmomsen. #jobbvalet

Fler jobb, sänkta priser och nya skatteintäkter. Det är tre resultat av den sänkta restaurangmomsen. Det första jobbet är ofta det viktigaste eftersom det öppnar dörren in på arbetsmarknaden.

Från moderaterna arbetar vi därför på många fronter för att hjälpa unga till sitt första jobb.  Alliansregeringen har bland annat sänkt arbetsgivaravgifterna för unga, halverat restaurangmomsen och infört yrkesintroduktionsanställningar (YA-jobb) för att göra det mer lönsamt att arbeta och anställa unga. Vad Socialdemokraterna och kanske i synnerhet deras vänner inom V och MP vill är däremot mer oklart. Annat än sådant som att de vill höja skatter, avveckla kärnkraften, införa nån form av friår och sextimmars arbetsdag. etc etc…..

 

4 kommentarer

  1. Jan-Erik Brännström

    Bäste herr Ågren
    Jag tror du har missförstått din uppgift. Du har av Umeås moderater utsetts till kommunalråd och din uppgift är att se till Umebornas bästa. Att orera om Alliansens insatser i rikspolitiken är en bisak. Om du hade lyssnat på umeborna kanske vi sluppit badhusoredan, biblioteksflytt mm.
    Sköt hemmaplansaffärerna i första hand så kanske vi får en rejäl debatt om Umeås framtid.

  2. Oberoende Politisk Bedömare

    Hur många jobb beräknar ni kommer försvinna nu när ni gör det dyrare att anställa de äldre ungdomarna?

  3. JonasE

    Där går teori och verklighet inte i samma spår i Alliansresonemanget, för i verkligheten så har Alliansens skattesänkningar inte skapat mer skatteintäkter – det har blivit mindre totalt sett, då inkomstminskningen av skattesänkningarna är större än intäktsökningen av fler anställda, sen så skulle det kunnat anställas 3 stycken fler för samma peng i offentlig sektor, än vad ni lyckats få fram med skattesubventioner !!.
    Inte ens sänkta priser har åstadkommits i annat än på marginalen, och det enda tydligt påvisbara resultatet är ökande vinster för större hamburgerkedjor !!.

    Att S vill använda dessa pengar för att gynna dom som faktiskt skapar fler jobb, istället för att sponsra hamburgerkedjors vinst är ju inte bara logiskt utan borde vara en självklarhet !!.

  4. Jan-Erik Brännström

    Igår skrev jag en kommentar till Ågrens inlägg ovan. Jag föreslog i artiga ordalag att han borde ägna sig åt kommunala frågor eftersom det är vad han valts till. Jag var på intet sätt oförskämd men tonen gillades tydligen inte för någon satte stopp för publiceringen. Jag vet inte men antar att det är bloggägaren själv som bestämmer vad som införs. Är det så?
    I så fall har herr Ågren ett synnerligen ömtåligt skinn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.