Efter regn kommer solsken

Så där en vecka efter det uppmärksammade EU-valet, där Alliansen och i synnerhet Nya Moderaterna dödförklarades från alla möjliga håll, så har den politiska debatten börjat återgå till verkligheten. Att det faktiskt är skillnad på EU-val och riksdagsval. Att det är annat som spelar in i när människor lägger sina röster i repsektive val, utöver att det är bara hälften som röstar i EU-valet. Och ja, då kan det bli resultat som förvånar de mest inbitna statsvetarna.

I opinionmätningar som publicerats de senaste dagarna så är moderaterna återigen uppe kring 22-24% och Feminstiskt Initativ kommer inte in i riksdagen, samtidigt som både SD och MP ligger sämre till än i just EU-valet.

Att M inte lyckades bra i valet är ju helt uppenbart (en analysgrupp är utsedd att titta på detta inom partiet), men det innebär ju inte att det är kört i valet den 14 september. Tävrtom. Det är lång tid kvar till valet, och vi får göra vårt bästa för att bli så tydliga vi kan med vår politik och inte vila förrän valet är över. Samtidigt kan man ju möjligen hålla tummarna för att även journalistkåren nu tvingas börja granska de rödgröna partierna och vad deras politik faktiskt går ut på. För det verkar ju inte särskilt många ha någon koll på. Och om de inte gör det, så får vi övriga partier göra vårt bästa för att påvisa vilka olika politiska inriktningar det finns inför höstens val.

Alliansen som värnar arbetslinjen. Som satsar mer pengar än någonsin på svensk välfärd. Som nu har kunnat konstatera att det blivit 250.000 nya jobb under vår tid vid regeringsmakten.

Och mot oss står en salig blandning av partier som vill höja skatterna, göra det dyrare att anställa människor, som vill genomföra arbetstidsförkortningar och tvinga folk att dela på jobben istället för att fokusera på skapandet av nya jobb, som vill stänga kärnkraftverk, som vill stänga friskolor, som vill betala människor för att de ska vara lediga istället för att jobba (friår) etc etc. Utan att de har någon finansiering till sina påhitt.

Det blir en lång valrörelse.

3 kommentarer

 1. Anders Giunti

  Kan ju lämna ett tips inför den nationella valrörelsen.

  Gå till val på det ni vill göra och hur ni tänker er att samhället ska se ut framöver. Era visioner.

  Sparka den strateg som tyckte att den bästa vägen att visa hur bra man är är att klanka ner på allt och alla.

  Det var visst två tips så håll till godo!

 2. lf

  Denna blogg har inte med vanliga människor att göra.Den visar på moderaternas verklighet.De vill inte att den verklighet som svenska folket möts av skall komma fram.
  Ökade klyftor ,försämrad vård och en segrerad skola.Men för de som har kontakter då öppnas möjligheterna.Detta har vi fått bevisat det senaste halvåret.
  Vill vi ha det så?
  Vill vi att det är kontakter som ger jobb,eller är det efter kompetens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.