Vänstern bromsar byggandet av hyresrätter i Umeå

I den lokalpolitiska valdebatten har bostadsbristen i Umeå snabbt hamnat i centrum. Det välkomnar vi! De senaste åren har det byggts alldeles för lite bostäder i vår kommun.

Moderaterna vill fördubbla bostadsbyggandet i Umeå under kommande år. Inte minst fler hyresrätter är verkligen efterfrågat.

VK slår i dagens tidning upp en undersökning som utförts av Vänsterpartiets politiker kring uppfattningarna om AB Bostadens vägval för att kunna möjliggöra nya hyresrätter. Tydligen har Vänsterpartiet gått runt och skrämt upp hyresgäster för AB Bostaden i Holmsund och Obbola. Att deras hyreslägenheter ska säljas för att omvandlas till bostadsrätter (!!)

För det första så är avsikten INTE att ombilda hyreslägenheter till bostadsrätter. Om AB Bostaden säljer, så är avsikten att sälja till andra fastighetsägare som fortsätter att tillhandahålla just hyreslägenheter.

För det andra så finns det inga beslut att AB Bostaden ska sälja några fastigheter eller lägenheter i Holmsund/Obbola.

Trots detta går vänsterpartisternas lokalpolitiker runt och skrämmer upp de boende med att deras lägenheter ska säljas och förmodligen omvandlas till bostadsrätter, som de boende då underförstått måste köpa för att få bo kvar.

Oseriöst och oansvarigt från Vänsterpartiet. Att utan grund springa runt och oroa boende. Men de gör det medvetet så klart – som man frågar får man svar! Och som en extra bonus får de massmedialt genomslag i lokalmedia på en icke-nyhet.

Det måste byggas fler bostäder i Umeå! Moderaterna och Alliansen är beredd att låta AB Bostaden få en tongivande roll, tillsammans med de privata aktörerna, för vi gemensamt ska kunna åtgärda bostadsbristen. AB Bostaden måste få möjlighet at öka nyproduktionen av hyreslägenheter. De som står i vägen för denna möjlighet i dagsläget är Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Det är ingen konstruktiv hållning och skadar Umeås tillväxt.

 

En kommentar

  1. Johnny

    Du vet lika väl som alla andra att kommunen inte kan ställa juridiskt bindande krav vid försäljning. Säljer ni så kan den som köper göra vad den vill med det bestånd den förvärvat, inklusive lyxrenoveringar och ombildningar.
    För den som är intresserad av verkligheten kan vi ju titta på hur det brukar se ut när allmännyttan avyttras, istället för att lägga ut rökridåer så som Anders Ågren gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.