Onödig försening av planerna på Mariehem!

Igår hade vi på näringslivs- och planeringsutskottet uppe ett ärende för samråd, nämligen detaljplanen på Mariehem (Etern 3 mm) vilket media rapporterar om idag. Balticgruppen har planer på att utveckla området med bl.a. handel.

Det som inte framgår av rapporteringen var att vi var oeniga i utskottet.

Jag yrkade för moderaternas räkning att förslaget till detaljplanen skulle få gå vidare i planprocessen med de synpunkter som fanns från tjänstemännen om att tittade lite djupare på bl.a. trafiklösingar i området innan antagandet av detaljplanen. Några ytterligare handelsutredningar finns det enligt moderaternas uppfattning inte behov av (I underlaget fanns dessutom en handelskonsekvensutredning genomförd med konsekvenserna av ev ny dagligvaruhandel i området). Jag ser inga hinder, utan tvärtom möjligheter när man nu vill utveckla området vilket kommer ge mer arbetstillfällen. Men tjänstemannaförslaget föll inte i god jord.

Nu blir det istället tvärstopp processen i upp till sex månader för att göra en handelsutredning. Beroende på resultatet av den utredningen, så kanske förslaget till detaljplaneförslaget får gå vidare.

Vi behöver fler jobb till Umeå! Vi behöver fler företag som vill etablera sig här. Vi behöver fler som vill investera. Nu verkar tyvärr fokus vara på att begränsa konkurrens och det är inte någon framgångsrik väg. Alla jobb behövs!

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Bra att syna trafiklösningarna! Men när görs det för ett badbygge och trafik- och miljörisker? Varken Skolan eller Umeå Fritid kan svara här på frågor. Hur ska föräldrar och föreningar då får veta riskerna och få reagera?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.