Viktigaste pusselbiten är Västra Länken!

Idag kom veckans nummer av tidningen Totalt Umeå. Även denna gång var partiernas kommunala gruppledare intervjuade. Bifogar mina svar på frågorna nedan.

 

1) De senaste åren har Umeå haft stora problem med luftkvaliteten i centrum. Vad vill ni göra för att förbättra miljön i Umeå?

Viktigaste pusselbiten för bättre luft i centrum är byggandet av Västra Länken, så att ringleden blir komplett. Dessutom krävs fortsatt utbyggnad av kollektivtrafik och ökade möjligheter att gå och cykla. För kollektivtrafiken är ökad turtäthet är ett viktigt inslag. Vi ser även positivt på satsningen med elbussar. Byggandet av en gcbro mellan Lundåkern-Bölesholmarna ska genomföras. Området omkring Nydalasjön är ett viktigt rekreationsområde för umeborna och ska så förbli. Stugorna kring sjön ska däremot i möjligaste mån bevaras.

2) Hur ser ni på Umeå kommuns ekonomi och hur vill ni lösa framtida utmaningar?

Tillväxt är A och O. Det är viktigt med ordning och reda i den kommunala ekonomin. För oss är en stark ekonomi i balans grunden för att säkerställa åtaganden i viktiga investeringar och pensioner. För att klara välfärden måste vi få fler i jobb.  Varje extra umeåbo i arbete och varje extra arbetad timme innebär ökade skatteintäkter och mer resurser att satsa på skolan, vården och andra delar av välfärden. Om vi vill ha fler i arbete måste vi bejaka en bred arbetsmarknad.  Prioritera kommunal kärnverksamhet. Främja ett positivt företagsklimat!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.