Moderaterna har medvind i Umeå!

I dagens VK publiceras en förtroendemätning mellan mig och Hans Lindberg (S). Den stora nyheten är att 43% av umeåborna inte vem vem Lindberg är. Motsvarande siffra för mig var 20 procent. För min del när det gäller förtroendet är det 38 procent som uppger att de har mycket stort eller ganska stort förtroende. För Lindberg är motsvarande siffror 34 procent.

Min kommentar är följande: jag är mycket nöjd med siffrorna! Det känns att moderaterna i Umeå har medvind. Trots en generellt rödgrön opinion i Umeå, liksom tidigare valresultat, så är det större andel av befolkning som har stort eller ganska stort förtroende för mig jämfört med socialdemokraternas kandidat. Det ser jag som ett styrkebesked.

S är ett betydligt större parti med sina 38 (valet 2010) procent att jämföra med moderaternas 18 procent. Trots det uppger fler att de har förtroende för mig än S-kandidaten. Inför valspurten innebär detta goda möjligheter. Moderaterna har stor potential. Både att stå emot den negativa trenden på riksplanet där vi ligger rejält under valresultatet, men även en möjlighet att kunna öka vår röstandel och göra ett BÄTTRE resultat.

De kommande dagarnas valkampanj blir avgörande. Dra ditt strå till stacken du också. Hjälp oss att arbeta för en moderat valseger, såväl på riksplanet som här hemma i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.