Allt närmare NATO-medlemskap

En av de frågor som nytillträdda M-ledaren Anna Kinberg Batra lyfte i sitt första tal som partiledare var frågan om NATO-medlemskap. Moderaterna vill sedan tidigare att Sverige ska bli medlem, men det förutsätter en bred parlamentarisk enighet. Vi lever i en mycket orolig tid, med allt ifrån en tilltagande rysk aggression till våldsbejakande islamistiska jihadister redo att begå terrordåd runt om i världen. Hoten är numera gränslösa.

Självklart måste vi se över bl.a. våra försvarspolitiska samarbeten för att stärka Sveriges säkerhet. Anna Kinberg Batras initiativ till en Natostudie som ser över konkreta förutsättningarna för ett svenskt Natomedlemskap är välkommet.

Jag noterar på morgonen att utrikesminister Margot Wallström (S) nu svängt och sensationellt öppnar för en utredning om NATO-medlemskap. En mycket bra start på denna vecka!

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Glädjande att moderaterna nu närmar sig folkpartiets linje som är för svenskt Natomedlemskap. I den här frågan har ju svenska folket varit grundlurat av de socialdemokratiska partiledningarna sedan 1940-talet. Den s k neutraliteten har hela tiden varit en grov lögn eftersom vi samarbetat intimt med USA och Nato i försvarsfrågor sedan andra världskriget. Den närmast religiösa besvärjelsen ”neutraliteten har tjänat Sverige väl” har tutats i elever i de svenska skolorna i över 60 år så det är verkligen förunderligt att det nu är en massiv övervikt för Natomedlemskap. Trots all desinformation från den svenska vänstern. Det är mycket bra att det tillsätts en utredning så att svenska folket kan ta ställning utifrån kunskap i stället för socialistisk desinformation.

  2. olle

    Ja gränslösa var ordet, det märks på alla skåpbilar som snurrar runt och letar stöldgods.
    Verkar ganska accepterat av politikerna som inte försöker göra nåt åt detta vid våra gränser.
    Blev av med verktyg för ca 40 000 kr ,vittne hade sett vit Litauisk bil samma dag flera gånger.
    Detta hade ju inget med NATO att göra men reagerade på ordet Gränslöst .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.