Ta ställning du också – Håll Sverige rent!

IMG_6653

Stiftelsen Håll Sverige Rent arrangerar varje år under några veckor en nationell kampanj mot nedskräpningen: ”Vi håller rent”

Kampanjen är ett upprop mot nedskräpningen, som uppmuntrar människor att manifestera genom att plocka skräp i närmiljön. Skräpplockardagarna infaller på våren och i en gemensam aktion rensas då gator, skolgårdar och parker från skräp av förskolor, skolor, kommuner, föreningar, privatpersoner m.fl.

Du kan som privatperson själv engagera dig – gå in på hemsidan för Håll Sverige Rent och registrera dig idag. Det har jag gjort. Dra ditt strå till stacken för ett renare Umeå!

2 kommentarer

  1. Caanita

    När man ser vad som kastas längs cykelvägar, bilvägar i naturen osv. syns det klart och tydligt att det är vuxna människor som står för skräpandet. Snusportioner,-dosor, cigarettpaket osv.
    Och visst är det synd att energidryckerna som folk lägger pengar på, inte ger så pass mycket energi tillbaka, att man orkar ta reda på burken?

  2. louis

    Skulle önska att det vore lika rent och fint som det är i Singapoor .Där är det böter för nedskräpning och snus och spott .Tycker det borde vara så här i Sverige med…eftersom tyvärr många inte verkar bry sig om hur det skräpas ner överallt på gator och torg och skogen.Tycker också att det är bedrövligt att barnen ska behöva städa efter de vuxna skräpar ner. Tänker också på det hygieniska perspektivet. Man bör inte gå och plocka skräp med bara händerna. Har sett en del gå och plocka skräp med bara händer , ohygeniskt tycker jag .Tycker också folk borde ta upp sitt eget skräp så slipper andra gå och städa efter dom. Om andra länder klarar att hålla rent så borde väl vi i Sverige också kunna ha det . Sätt upp skyltar om att inte skräpa ner eller spotta överallt ,utanför affärer och andra ställen. sedan allt hundbajs som ligger överallt ,fruktansvärt vidrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.