Rusta upp det svenska försvaret!

Alla partier var överens om hur försvaret behöver förstärkas för att kunna skydda Sverige. Men nu vill inte Löfven skjuta till pengarna som krävs.

Att inte kunna ta ansvar för försvarspolitiken när den politiska samsynen är större än någonsin är ett stort misslyckande. Särskilt när coronakrisen lärt oss att vi behöver bättre civil och militär beredskap. När regeringen inte klarar uppgiften är Moderaterna öppna för att låta riksdagen göra jobbet – så att försvaret får de pengar som behövs!

En kommentar

  1. Brorson

    När jag såg den här rubriken var min första tanke ”Nu är väl Moderaterna ändå fel ute. Fattar dom inte att det saknas pengar efter alla miljoner som har satsats på att rädda jobb och företag?” Men när jag läste att Mp har kommit överens med S om att satsa ännu fler miljoner på att förstöra vår vackra natur, tänkte jag om. Har regeringens ens reserverat pengar för att när ”guldruschen” är över ta bort betongfundamenten till dessa 200 m höga fågelgiljotiner?

    Mp har därmed blivit landets värsta miljöförstörar-parti. Under hela corona-krisen har de statligt subventionerade nattågen mellan övre Norrland och södra Sverige fortsatt utan nästan inga passagerare. Så det har alltså funnits gott om plats på tågen. Men vad gör Mp? Jo. stödjer regeringens upphandling av flyg till Umeå, Luleå och Kiruna – efter att ha försökt strypa inrikesflyget med nya pålagor. Nu säger Bolund att inrikesflyget ska avvecklas ”i ordnade former”. En synnerligen ful fisk, denne Bolund. I regeringsställning har Mp stött ett experiment med ”begränsad” smittspridning (i stället för att stoppa smittspridningen så mycket det går), som hittills har kostat över 4.500 svenskar livet.

    Medan staten har ersatt företag för förlorade intäkter har tusentals hotellrum stått tomma i bl.a. Stockholm, allt medan FHM har uppmanat alla som känner sig sjuka att stanna hemma. Medan borgmästaren i New York hyrde hotellrum till den stadens uteliggare. Regeringen kunde ju också hyrt hotellrum till trångbodda vårdbiträden, som för smitta med sig från ”miljonprogramsområdena” till sina arbetsplatser. Regeringens linje har varit att betala företagen för att inte leverera ens det, som verkligen hade behövts. Samt betala även friska anställda för att stanna hemma och göra ingenting.

    När svensk industri har ställt om och varit beredd att tillverka munskydd, som vi konsumenter varit beredda att betala dyrt för, har regeringen tillåtit Tegnell att propagera mot användning av munskydd, och detta på betald arbetstid.. I stället har industriarbetarna fått betalt för att göra ingenting. Ett av argumenten har varit att virus kan fastna på utsidan av munskydden, och sedan på händerna om man tar på munskydden. Var hade dessa virus hamnat, om de inte fastnat på utsidan av munskydden? I munnen förstås.

    Ebba Busch har alltså haft rätt i sitt påstående att regeringen har tillåtit onödig smittspridning. Har inte oppositionen givit regeringen möjlighet att styra genom ”dekret” (kungörelser)? Men när även M, som varit tveksamma, gått med på detta, har regeringen inte använt sina sålunda kraftigt utökade befogenheter att leda landet under krisen, har regeringen helt avstått från detta. Har Löfvén fått skäll av Tegnell, som närmast verkar ha trott sig ha varit utsänd av Gud att bestämma över liv och död? FHM:s gd Johan Carlsson gjorde nyligen en stark markering, formellt mot Jimmie Åkesson men i pratiken mot alla partier, att politiken ska hålla sig borta från corona-strategin.

    När sedan ekonomin ska startas upp efter krisen (som inte har något slut i sikte, men hade varit över om Sverige valt samma strategi som Norge) vill regeringen smälla iväg nya miljarder på totalt onyttiga klimatprojekt – miljarder som i många fall kommer att gå rakt ner i oseriösa privatkapitalisters fickor (exempel: vindkraftprojektet i Viksjöskogarna utanför Härnösand). Statliga beställningar till svensk industri hade väl annars varit ett bra sätt att stödja näringslivet och motverka arbetslösheten. Det behövs kloka investeringar i både det civila och militära försvaret.

    Detta är dessutom rätt tid att utbilda framtidens officerare och soldatutbildare. Även det ett sätt att motverka en hotande massarbetslöshet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.