Stötta den svenska jordbruksnäringen!

Var stolt över våra svenska bönder. Det är inte svenskt jordbruk som är hotet mot jordens klimat! FN pekar på att världens utsläpp från köttproduktion skulle minska direkt med över 30 procent om all världens produktion skulle gå till som i Europa – och svenska bönder är bäst i klassen! 70 procent lägre utsläpp av växthusgaser gällande nötköttsproduktion. 44 procent lägre utsläpp gällande mjölkproduktion.

MP och V fortsätter däremot angreppen på våra bönder. I Umeå föreslår de att all kommunal verksamhet ska övergå till vegetarisk norm vid matservering. All verksamhet – det gäller alltså förskolor, skolor, äldreboenden och all övrig kommunal verksamhet. Med hänvisning till klimatet, så vill de motarbeta svensk livsmedelsproduktion.

Förslaget kommer dessutom i ett läge där vi snarare borde göra allt för att stärka den svenska livsmedelsproduktionen. Idag producerar svenskt jordbruk inte tillräckligt med mat för den svenska befolkningen. Hälften av den mat vi äter är importerad. Det är ett nationellt intresse att säkra livsmedelsproduktion och självförsörjningsgrad.

Så var STOLTA över våra svenska bönder! Försvara dem mot vänsterns angrepp. Stötta svensk jordbruksnäring, via upphandlingar av lokalproducerat och på nationell nivå genom att sänka skatter och avgifter, minska regelkrångel och administration. Som individ kan du bidra, genom ditt val av svenska matprodukter i butiker och restauranger. Stötta våra svenska bönder!

2 kommentarer

  1. Brorson

    Denna kommentar handlar om politiska aktivister, som sprider skam och hat för vilka vi är och för vad vi gör, trots att vi inte begått brott eller andra klandervärda handlingar för att tvinga oss att göra som aktivisterna vill. Detta fortsätter trots att vi har en pandemi, som kräver ökad försiktighet och efterlevnad av regler och ”rekommendationer”..

    Om jag vill delta i en manifestation, och finner att fler än 50 personer har samlats där. Och då behöver ju inte polisen upplösa manifestationen, utan talarna kan tala färdigt – och alla som har en mobil kan ta del av budskapet. Varför gör inte alla som jag? Lyssnar de inte på FHM? Jo det är just vad de har gjort, hört Tegnells glidande formuleringar och bortförklaringar och ständiga resonemang att snart sagt allt annat är viktigare än att hindra smittspridning, ”om du kan”, osv. FHM har alltså överlåtit åt den enskilde att avgöra om rekommendationerna ska följas eller ej.

    Det tidigare kommunalrådet i Umeå har gång på gång skrivit på sin blogg att pandemin inte alls är så farlig, att dödstalen är överdrivna, att det är viktigare att rädda färjebolagets ekonomi än att skydda den finska befolkningen mot svenska sjukan, o.sv. Jag har bemött hans påståenden på hans blogg, men förväntar mig inte att han ska publicera min kommentar, varför jag återger den här:

    >Du är en värre corona-förnekare än Donald Trump, men kommer inte upp i samma klass som Bolsonaro, som har infört ren censur i sitt land. Du bestämmer bara över din egen blogg, men kan ändå inte hindra att sanningen når ut genom andra kanaler. Den desinformation, som du bedriver genom din blogg, är emellertid allvarlig, eftersom den bidrar vanföreställningen att coronan inte är farlig, om man inte tillhör någon särskild riskgrupp och att man inte ens behöver följa Folkhälsomyndighetens otillräckliga men inte helt meningslösa rekommendationer.

    Det är allvarligt att du förnekar en stor del av dödsfallen i coronan. De är troligen fler än vad som har ”inrapporterats” till FHM. De rätta siffrorna framgår av dödsorsaksregistret, som har en eftersläpning på minst tre veckor. FHM:s siffror bygger på samkörning av kända coronafall med dödsregistret, som är ett annat register än dödsorsaksregistret. Resultatet justeras sedan ner för att överensstämma med de förväntade siffrorna i dödsorsaksregistret. Detta har förklarats av FHM själva vid ett par av dagliga pressinformationerna. Vilket jag har förklarat för dig, men du vill uppenbarligen inte veta.

    Du påstår nu att Umeå har lägre dödstal än Sverige som helhet, vilket jag inte förnekar. Men Västerbotten har 1,07 dödsfall per tusen invånare, och det gäller länet som helhet, och det är mer än dubbelt så många, som du har skrivit (0,4). Eftersom kustkommunerna har fler dödsfall per capita än inlandskommunerna, torde Umeå har närmare fyra gånger så många dödsfall, än vad du skrivit, vilket är mycket mer än Finland som helhet. Emellertid är dödsfallen i Finland koncentrerade till huvudstadsregionen, med betydligt färre döda i norra Finland, som alltså måste skyddas mot ”svenska sjukan”.

    Dessutom har den svenska regeringens båda huvudargument för att grannländerna borde öppna gränserna mot Sverige fallit med FHM:s och Tegnells agerande under senare tid, då FHM inte längre avråder från inrikes resor i Sverige och Tegnell har motarbetat testning av alla som vill testas Regeringen har backat från målet 100,000 tester per vecka. Detta betyder att smittan kan spridas helt okontrollerat i Sverige och mycket mer smitta än hittills kan nå både gränsen mot Norge och kustbygderna och färjehamnarna i östa Sverige.< forts.

    • Brorson

      forts. Sverige är ett experimentfält för den förre FN-experten Anders Tegnells experiment med ”begränsad” smittspridning. Och detta har regeringen tillåtit och du försökt bortförklara. Tror du verkligen att regeringspartierna kan vinna val på att låta så många dö i förtid?<

      Det skulle hedra Holmlund, om han publicerar denna kommentar. Jag anklagar honom alltså för att bagetellisera coronan och påskina att det inte är så viktigt att följa de "rekommendationer", som skulle kunna hejda smittspidningen, om de följs. Samtidigt som jag anklagar FHM för felaktiga prioriteringar och otydlighet, villl jag framhålla att följa FHM:s rekommendationer är det MINSTA man måste göra för att rädda liv. Vi måste naturligtvis stanna hemma om vi är sjuka, bära munskydd om vi går ut (vilket vi bara ska göra om vi är friska) och hålla avstånd.

      Om alla slutar följa rekommendationerna, kommer vi att få en andra våg av en storlek, som vi bara inte kan föreställa oss. Det är mycket att tänka på, alltid väja när vi möter någon o.s.v. Känns det "jobbigt"? Jag det gör det, och därför har vi rätt att slippa få veganrörelsens moralkakor nerkörda i halsen, rätt att slippa skamkänslor, om vi går ut och äter (vilket jag bestämt avråder ifrån, men om du ändå gör det….) Jo, jag har sagt till min syster och hennes man, bosatta i Stockholm, att jag inte vill träffa dem under nuvarande omständigheter. "Men kan vi inte träffas på en uteservering?"

      Samtidigt som viktiga näringar (t.ex besöksnäringen) håller på att slås ut, ska vi om livsstils-extremisterna får som de vill, fullt avsiktligt slå ut andra näringar, som producerar för den inhemska marknaden, såsom mjölk- och köttproduktionen .SMP-regeringen har öst "bidrag" över företag för att leverera ingenting och betalat ut lönebidrag för att göra ingenting.

      Och när ekonomin ska startas om, vill samma klimataktivister slösa pengar på rena onyttigheter i stället, på ren naturförstörelse, i stället för på sådant som verkligen behövs, såsom fler fängelser, materielbeställningar till försvaret och utbildning av nya officerare. De vill ha flera hundra miljarder till "höghastighetsjärnvägar'", vars egentliga syfte är regionförstoring – inte att öka räckvidden för tågens konkurrensförmåga gentemot flyget – som i stället ska tryckas bort med nya pålagor.

      Detta kommer att slås hår mot befintliga järnvägar, som kommer att undandras medel till reinvesteringar och höjd standard, med följd att godstransporterna kommer att fortsätta dras med förningar, med följd att mer gods trängs ut på landsvägarna. Men här går SMp-regeringen vägtrafikbranschen till mötes med nya miljarder till "elmotorvägar". Med den nya "höghastighetsjärnvägen" kommer en tågresa Stockholm – Malmö att ta 3.5 timmar, vilket kan uppnås med en medelfart på 171 km /h på befintliga järnvägar, där toppfarten redan nu är 210 km /h nästan hela vägen söder om Nässjö – en av de järnvägar som ska ersättas..

      I stället för idiotprojekten behöver vi en rejäl satsning på den inhemska livsmedelsproduktionen, nya lagerlokaler, beredskapslager, etc – och naturligtvis också livsmedelstransporter med godståg om kommer fram i tid.Jag har långe sagt att norrländska delikatser, som det är stor efterfrågan på i södra Sverige är framtidens melodi, snarare än närproducerat enbart för den norrländska marknaden för hela slanten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.