Sverige behöver maktskifte – engagera dig!

 

Även svåra problem går att lösa om kloka människor bestämmer sig för att göra det. Och om man samlar de bästa idéerna från hela landet. Sverige behöver ett maktskifte. Håller du med?
Anmäl dig på maktskifte.nu

4 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Om Kristersson finns mycket gott att säga. Han är bestämd ifråga om minskat bistånd, minskad invandring och minskad bensinskatt.
    Han har sagt, att (i radiointervju Almedalsveckan 2019) han kan tänka sig att Sverige söker OS igen.
    Men varför hade han ingen svensk flagga på kavajslaget (eller M-märke)?
    Varför hade han inte blå slips?

  2. Brorson

    När Moderaterna talar om maktskifte är det givetvis en moderatledd regering, som de hoppas på. Men det är ingalunda givet att så blir fallet.. Det kan bli en ny sosse-regering, eller vad som helst, nästan. Till och med en tvåpartiregering, bestående av S + M. Det mest skrämmande är inte, som den allmänna rösträttens dödgrävare inom S och M befarar, att vi får en M-ledd regering med stöd av SD, utan att företrädare för dessa två partier, S och L (bl.a Peder Westerberg i Umeå) uttrycker sig som om de vill avskaffa rösträtten

    Just de partier som var mest aktiva i kampen för allmän rösträtt för 100 -120 år sedan, nämligen S och L, försöker nu göra rösträtten mindre allmän.Allmän rösträtt bara om det gynnar dem själva. Så här sa man inom S. innan man avskaffade rösträtten inom det egna partiet för kollektivanslutna LO-medlemmar: ”Vad arbetarna tycker, kan vi strunta i, för de röstar ju ändå på oss Och gör de inte det, så röstar de på Vpk, och Vpk stödjer ju oss”. Och nu är sossarna förvånade för att V vill ha något i utbyte.

    Det dunkelt sagda, är det dunkelt tänkta, eller? Kanske det tänkta som man inte vågar erkänna att man tänkt? Vad V tänker just nu är oklart. I bästa fall vill inte den avgående V-ledaren Jonas Sjöstedt föregripa det beslut som den tillträdande V-ledaren Nooshi Dagdostar måste fatta. En socialdemokratiskt enpartiregering med stöd av V framstår inte längre som trolig, men vem vet? För bara tio år sedan fanns fortfarande en chans till en socialdemokratisk enpartiregering med eller utan stöd av V. Men den chansen avhände sig sossarna genom att redan före valet lova ministerposter till Mp. En dumhet, som upprepades 2014 och 2019.

    En fördel med den allmänna rösträtten är att ingen kan veta säkert hur det kommer att bli. Det måste den, som ställer upp i ett val acceptera. Att valet är både en chans och en risk. Kristersson måste acceptera risken att V får mer att säga till om. Och Sjöstedt / Dadgostar måste acceptera risken att Kristersson blir statsminister, Båda måste acceptera risken att Åkesson får mer att säga till om. Och Åkesson måste acceptera risken att han får ingenting att säga till om.

    Det är ytterst Nyamko Sabuni, som avgör om Åkesson ska få något politiskt inflytande, eller ej. Men hon hålls ju tillbaka av tokliberaler, som Peder Westerberg och Mats Nilsson i Umeå, som inte tror på den allmänna rösträtten Som inte tror att L återigen ska klara riksdagsspärren och få chansen att vara med och forma en ny borgerlig regering tillsammans med M och KD. Som jag skrivit förut har en trepartiallians, alltså utan C, chans att få fler väljare än en trepartiallians, alltså med C.

    Frågan om eventuellt inflytande för SD beror på det vinnande regeringsalternativets styrka, om detsamma uppnår egen majoritet i riksdagen. Och det gör man inte genom att stödja januaripartiernas fräcka försök att kasta ut 45-åringar i arbetlöshet under de 20 år som återstår tills de går i pension – och ersätta dem med -”nyanlända” För det är ju vad C vill i striden om arbetsrätten. Både omänskligt och nationalekoomniskt vansinnigt.

    Och detta har det f.d. arbetarpartiet (S) gått med på, för att behålla regeringsmakten. ”Avtal ska hållas” skrev Peder Westerbert, L, för en tid sedn. Han menar alltså att januaripartierna har avtalat bort demokratin och rösträtten.Vågar V ta chansen, och risken, med att driva fram ett nyval?

  3. Brorson

    ”I dagsläget har den församlade högern, alltså SD, M och KD tydligt visat att de är beredda att slänga ut Sverige i ett politiskt gungfly mitt under en allvarlig pandemi genom att gå ihop med Sjöstedts stalinister när denne bekämpar ett politiskt förslag till reformering av villkoren på arbetsmarknaden”, skriver Umeå-liberalen Mats Nilsson under rubriken dumdrygt,

    Är han självironisk? När jag läste dessa dumdrygheter från en av landets värsta tokliberaler fick jag en nästan galen idé .Men nu gäller det att tänka utanför boxen. Min galna idé år att Moderaterna och Vänsterpartiet borde förhandla om arbetsrätten i syfte att finna en lösning, som båda partier kan vara nöjda med. För att visa hur en konstruktiv förhandling ska gå till. Resultatet av dessa förhandlingar kan ju sedan genomföras av Ulf Kristersson, som statsminister, med stöd av V.

    Jag fantiserar inte om att detta kommer att bli inledningen till ett långsiktigt samarbete mellan M och V. Utan just denna fråga. Annie Lööf vill uppenbarligen släcka ner Sverige (när det inte blåser), avskaffa anställningsskyddet, importera massor med utländsk arbetskraft för att pressa ner löner under socialbidragsnivån och kasta ut massor med svenska arbetare i arbetslöshet, så att vi får hundratusentals nya bidragstagare.

    Så längt ifrå n den moderata arbetslinjen, som man någonsin kan komma. Det måste väl till och med Vänsterpartiet hålla med om? Trots allt torde M och V ha ett gemensamt intresse att vi har livskraftiga företag med god lönebetalningsförmåga till trygga anställda, som får behålla jobben och inte riskerar godtyckliga avsked.

    Jag undrar vad Mats Nilsson hade sagt om pandemin slagit till två år senare, under valåret 2022. Hade det varit lika fel då också ”att slänga ut Sverige i ett politiskt gungfly mitt under en allvarlig pandemi ”?

  4. Brorson

    Problemet? Är att V vill haen S-regering, men en annan S-regering än den nuvarande, som kohandlar med Annie Lööf, som vill göra svenska arbetare till något som liknar handelsvaror på en slavmarknad. Detta sätter press på M, som vill framstå som det mest företagarvänliga partiet och som för femton år sedan lanserade sig själva som det nya arbetarpartiet.

    För att tala klarspråk är Annie Lööf den värsta högerextremisten i svensk politik för närvarande. Problemet för V är att V, som vill ha en S-regering, som måste rätta sig efter V, inte kommer att nå dit helt enkelt därför att S har gjort bort sig så grundligt att S och V aldrig kommer att nå en majoritet tillsammans, oavsett hur mycket V ökar sin väljarandel.

    Alltfler svenska väljare inser att regeringen med berått mod har tillåtit amatör-epidemiologen Anders Tegnell att agera diktator, som bestämmer över liv och död. Jag kallar honom så, eftersom han efter erhållen läkarlegitimation inte haft ett enda riktigt läkarjobb., detta enligt hans cv på nätet. Regeringen har tillåtit Tegnell att genomföra ett vansinnigt experiment med flockimmunitet på en mänsklig population på över tio miljoner individer, förmodligen lockad med stora nationalekonomiska vinster.

    Den S-ledda regeringen hoppas nu kunna vända alla sina katastrofala misslyckanden till seger i god tid före valet 2022.Den svenska regeringen gör nu allting, som den beskyller den ungerska regeringen för, nämligen att använda pandemin för att urholka demokratin. Vi hörde Löfven säga det under söndagens partiledardebatt´, när han anklagade Sjöstedt för att kasta ut Sverige i en politisk kris mitt under en allvarlig pandemi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.