Avskaffa plastpåseskatten!

Sedan plastpåseskatten infördes har försäljningen av avfallspåsar på rulle, som är sämre för miljön, ökat med 60 procent.
Experter säger att plastpåseskatten leder till minskad återvinning av plast, ökad användning av förpackningar, ökad resursförbrukning och ökade koldioxidutsläpp.
Vi moderater konstaterar att skatten aldrig borde ha införts – och att den nu behöver tas bort!

2 kommentarer

 1. Brorson

  Det behövs en ny myndighet för frivilliga överenskommelser mellan politiken och näringslivet. Är det en myndighet om verksamheten bygger på frivilliga överenskommelser. Tja, kanske om det sker under hotet att annars blir det ny a skatter eller lagstiftning. Plastpåseskatten borde ha ersatts med en frivillig överenskommelse med handeln om att papperskassar inte ska vara dyrare än plastkassar. Så väljer kunderna papperskassar, när de saknar särskild anledning att välja plastkassar.

  Plastkasseskatten är en orättfärdig skatt, som är ägnad att stödja den slösaktiga bilburna livsstilen och straffa fattigpensionär, som bär hem matvarorna i regn och rusk, som papperskassar inte klarar. Mp är numera ett parti, som stödjer allting som partiet var emot – men M tyvärr för – när Mp var ett nytt parti Idag stödjer Mp nybilsförsäljningen genom bonus-malus-systemet, som gör det onödigt dyrt att äga och köra en välskött äldre bil. Vilket i synnerhet drabbar äldre människor, som köpte vad de tänkte skulle bli deras sista bil i livet, när de gick i pension. Och har de inte ens en gammal och överbeskattad bil,. straffas de alltså för det med plastpåseskatten.

  Jag har tidigare klagat på att Moderaternas miljöpolitik inte är bra nog, på att det som Mp vill ha, vill M också ha, men inte lika mycket. M bör i stället gå i opposition, genom att säga klart nej till alla dumheter, som inte ens är bra för miljön. Nejet till plastpåseskatten är ett exempel på bra moderat-politik. Det är alltså inge bara en skattepolitisk, utan även en miljöpolitisk fråga. Och vill vi minska bilåkandet – och värna lokal handel – vid inköpsresor behövs fler plastkassar.

  Förutom att skatter generellt måste sänkas, måste det tillgängliga skatteutrymmet användas väl. Miljöskatter ska användas till sådant som gör mest miljönytta. Stoppa alla skattesubventioner till vindkraft och solpaneler och sluta överbeskatta kärnkraften.

  Moderaterna har helt rätt, som säger nej till återinförd fastighetsskatt. åtminstone vad avser fastigheter som bara är till för ägarens eget boende och alltså inte generera några intäkter. Sosse-pampar som bor i stora och dyra hyresrätter i centrala lägen. må driva sina missnöjeskampanjer mot såväl rika som fattiga villaägare Men rättvisa skipas i det fallet genom att även säga nej tillmoms på hyran. Och varför inte ROT-avdrag även för hyresgäster?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.