Sverige behöver mer kärnkraft – inte mindre!

Sverige behöver mer kärnkraft – inte mindre! Att regeringen lät stänga Ringhals 1 var ett misstag. Nu importerar Sverige istället smutsig el för att klara elförsörjningen.

4 kommentarer

  1. erot

    ja helt otroligt så urbota korkat att stänga kärnkraft,som dessutom är fossilfri, hur kunde dom få göra det utan att samhället grep in? partiet har under 4% och vi fogar oss i alla galna beslut

  2. Brorson

    Det finns försöksanläggningar som visar att det är möjligt att fånga in koldioxid ur ”tomma luften”, omvandla den i fast eller flytande form och lagra den i berggrunden. Detta är inte komplicerat och kan påbörjas redan nu. Den stora utmaningen är ny teknik för framställning av nya motorbränslen och råvaror, som ersätter plasten, till industrin. Här borde Sverige vara ledande forskningsnation Börja nu, innan vi blir akterseglade av kineserna.

    Ett kärnkraftverk kan byggas på 5 – 10 år, om vi slipper ministrar som bromsar. Byt regering! Om vi inte får en M-ledd regering, så måste vi ha en S-regering, som tar ansvar och för en traditionell socialdemokratisk politik. Som fullföljer Olof Palmes framsynta energipolitik, som gjorde oss helt oberoende av kol och olja och naturförstörande vindkraft för elproduktion. Men tyvärr går dagens S-politik ut på att riva ner det, som tidigare generationer socialdemokrater har byggt upp.

  3. Brorson

    Mitt försvar för en enskild miljöpartist mot en revolutionär kommunist (trotskist) har varit och är ett försvar för religionsfriheten. inkl rätten för muslimer att ha politiska uppdrag för Mp, och inte ett försvar för Mp:s politik. Trots den bittra fiendskapen mellan Trotskij och Stalin har trotskisten ifråga försökt implementera Stalins religionspolitik i Umeå-politiken. om en skarp åtskillnad mellan religions och politik. Vilket alltså skulle diskvalificera religiöst troende (som tar sin religion på allvar) från att inneha politiska uppdrag.

    Hur var det med profeten själv? Skiljde han mellan religion och politik? Jesus sa ”Mitt rike är icke av denna världen”. Vad sa Muhammed? Kan man inte vara troende muslim, som inspireras av Koranen i sina politiska uppfattningar, utan att för den skull vara en våldsbejakande extrem islamism? Försvaret för religionsfriheten för muslimer är ytterst ett försvar för religionsfriheten för oss kristna. Med vilken rätt kräver vi religionsfrihet för de kristna minoriteterna i muslimska länder, om vi inte erkänner fullständiga mänskliga rättigheter, inkl religionsfrihet, för muslimer i vårt eget land?

    Som jag skrev i en tidigare kommentar var Per Gahrton den huvudsakliga grundaren av Miljöpartiet – sedan han förlorat maktkampen om partiledarposten i Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) med sin extremt antisemitiska och israelfientliga politik mot Per Ahlmark, som tvärtom var en nästan extrem Israel-vän. Han kom under decennier att dominera Mp:s utrikespolitik. Som svensk riksdagsledamot bröt han FN:s bojkott mot Saddam Husseins Irak. Jag hörde miljöpartister försvara Saddam Husseins beslut att sätta eld på oljekällor som ett led i krigföringen mot Kuweit. Klimathysterin som politiskt skräckscenoria – för att driva igenom impopulära politiska beslut – hade då ännu inte uppfunnits.

    Ingen talade om koldioxiden som ett hot mot planeten. Man skrämde väljarna med att sälarna dog och att snart skulle döda badgäster flyta iland. Sedan var det skogen som dog, Och skulle räddas med Botniabanan och en koncentration av den norrländska befolkningen till kusten och storstäderna i söder. Mp har allvarligt förvanskat miljörörelsens historia. Under de fyrtio år som partiet har funnits har partiet förvandlats från miljöns försvarare till naturmiljöns förstörare. Låt mig tala om två av miljörörelsens verkliga pionjärer, som betytt mycket för mig personligen.

    Georg Borgström (1912 – 1990) var professor i global livsmedelsförsörjning vid Michigan State University i USA, sedan han 1956 hade tvingats lämna Sverige p.g.a. indragna forskningsanslag Jag minns mycket väl hans radioföredrag under 1950-talet, när få av dagens miljöpartister ens var födda Han gav konkreta exempel på miljöförstörelse runtom i världen, inte minst sjunkande grundvatten, som vi nu kan se följderna av inte minst i Europa. Klimathysterin har dragit en tystnadens ridå över de verkliga miljöhoten.

    Hans Palmstjerna (1926 – 1975) tillhörde den absoluta överklassen i Sverige och var nära vän med familjen Wallenberg. Som expert på kemisk krigföring vid Försvarets forskningsanstalt, upptäckte han att svenska arbetare exponerades för samma ämnen både på sina arbetsplatser och i sina bostadsområden, att arbetarklassen drabbades av miljögifterna i väsentligt högre utsträckning än resten av befolkningen. Han blev socialdemokrat och rekryterades av Olof Palme som sakkunnig i miljöfrågor.

    Vilket ledde till en rivstart för det dittills försummade arbetsmiljöarbetet inom LO. Jag var då kollektivansluten genom min fackförening till Socialdemokraterna och hörde Palmstjerna vid ett partimöte. Om Borgström var inspiratören som väckte intresset, så var Palmstjerna den politiska aktivisten, som drog igång miljörörelsen. Han dog i en båtolycka fem år innan Mp grundades. Hans huvudsakliga budskap, att arbetarklassen drabbas värst, har tonats ner av den ”borgerliga” miljörörelse, som Mp är en del av,

  4. Brorson

    Arbetarklassen har utmålats närmast som en fiende, eftersom arbetarna vill ha kvar jobben. Olof Palme måste i detta sammanhang hedras för att ha lett omvandlingen av det svenska kärnvapenprogrammet till civil kärnkraft och omvandlingen av Sverige från en smutsig industrination till en ren industrination. Jämsides med denna omvandling uppstod ett flertal folkliga aktionsgrupper, bl.a. älvräddarna, till försvar för vår vackra svenska natur. Men vad för Mp nu? Det är förfärligt hur Mp med berått mot försöker driva igenom än värre naturförstörelse och rovdrift på ändliga naturresurser.

    Hur minister Per Bolund, mp, säljer ut Sverige till utländska kapitalister, vars egentliga syfte är att snylta på svenska skattemedel. Allt med skrämselpropaganda om en klimatkatastrof som medel. Vi, som är gamla nog minns hur många gånger denna typ av grov demagogi har använts för att tysta folkliga protester och sätta demokratin ur spel.

    Arbetsfördelningen i regeringen är att Mp-magistrarna är lärarna, som står i katedern och undervisar med pekpinnarna, medan S-ministrarna är eleverna, som sitter som tända ljus i bänkarna och suger i sig skräckscenariorna. utan att lyckas prestera en enda egen tanke. Är detta verkligen Olof Palmes parti?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.