SVT uppmanar svenska folket att inte dammsuga, för att elen ska räcka till….

Jag har ju skrivit upprepade gånger om det faktum att svensk energipolitik har havererat. Ytterligare ett exempel på detta kom bara för någon dag sedan.
SVT har uppmärksammats med att uppmana det svenska folket att inte dammsuga för att elen ska räcka till. Så långt har det gått alltså i vårt land. Eftersom regeringen låtit stänga Ringhals 1 har nu oljekraftverket i Karlshamn återigen dragits igång, för att säkra tillgången på el. Det är dåligt för klimatet. Sverige ska förövrigt inte vara tvingat att importera smutsig kolkraft eller elda med olja, så fort det är vindstilla eller kallt.
Socialdemokraternas och Miljöpartiets energipolitik har havererat.
Sverige – och klimatet – behöver mer kärnkraft!
Sverige behöver en ny regering.

3 kommentarer

  1. Brorson

    Nej, någon dammsugarskam känner jag inte. Men det är dags för våra miljöpartister, i synnerhet chefsdemagogen Per Bolund, att krypa ner i stövelskaften av skam för vad de ha ställt till med, över 12.000 döda. Skamkänslorna för att inte ha följt FHM:s rekommendationer räckte tydligen inte. Kanske vi svenskar ha pådyvlats för många skamkänslor för att ta alla på allvar?

    Jag skäms verkligen inte för mina flygresor, sammanlagt fyra, den senaste 1986. och aldrig någon norr om Sundsvall. I norra Norrland har det för min del alltid varit tåg. Så. det är inte för att ursäkta min egen livsstil, som jag kritiserar Mp:s huvudlösa järnvägssatsningar och propaganda mot de befintliga järnvägarna, att de inte skulle kunna användas för både godstransporter och resor.

    Men konkurrensförhållandena är viktiga i en marknadsekonomi, där alla – både resenärer och godskunder, får göra sina egna val. Jag kommer aldrig att förlåta Umeå miljögrupp och Mp för deras förtal mot mig, att jag skulle vara köpt av lastbilsbranschen, för att jag inte stödde deras befängda idé om förbud mot längre lastbilstransporter än 5 mil, eller att jag ”vill ha godstrafik med flyg”. Till skillnad mot Mp inser jag att sådant som jag inte vill ha, ändå kan finnas.

    När järnvägens konkurrenskraft borde stärkas genom strategiskt vettiga investeringar i järnvägar och tåg, har Mp i regeringsställning medgivit statsanslag till teknisk utveckling av elbilar och laddinfrastruktur, ”elmotorvägar” för långtradare, etc, som syftar till att stärka landsvägens konkurrenskraft mot järnvägen. Miljöpartister deltar utan att visa minsta skamkänsla i bilbranschens reklamdrive för eldrivet – trots att godstångense energiförbrukning per tonkm är mindre än hälften jämfört med el-långtradarna. Om de ens blir verklighet.

    I Umeå stödjer Mp ett liknande propagandajippo, när man lurar folk att tro att batteriebussar skulle vara mer miljövänliga än elbussar som får sin energi från kontaktledning. Förutom att batterierna i sig är extremt miljöskadliga sker stora energiförluster vid laddning och urladdning av batterierna. Men i Mp:s fantasivärd procduderas el med vinden, som får sin energi från solen, som inte vet om några gränser. Med klimathysterin som skrämselpropaganda tystas alla protester mot förstörda landskap.

    Min kritik mot Moderaterna går ut på att partiet inte sätter ner foten tillräckligt kraftigt mot Mp och det vettlösa energislöseri, som Mp numrera förespråkar -tvärtemot samma partis linje när partiet bildades. Det är inte fel att öka elförbrukningen, om elen kommer från miljövänliga kraftkällor, som kärnkraft, och det mekaniska arbete, ljus eller värme, som fås från elektriciteten ökar ännu mer.

    När jag skriver att kärnkraften är ”miljövänlig” är det i medvetande om att det inte finns någon energiproduktion, som är miljövänlig i strikt bemärkelse. Ja menar alltså mindre miljöskadlig i jämförelse med tillgängliga alternativ. Vi behöver inte bara mer kärnkraft. Vi måste också utnyttja kärnkraften bättre.

  2. QA

    …ny kärnkraft kan komma om 10-15 år säger experterna om vi startar upp projektet idag, ska vi inte dammsuga på 15 år?

    • Brorson

      Så här får vi ström till dammsugaren:
      1. Inför koldioxidskatt på vindkraft. Man hugger ju ner skog, som kunnat ta upp koldioxid för att ge plats åt vindkraftverken.
      2. Inför körförbud för elbilar vid minusgrader. Man har ju gjort reklam för elbilarna att de skulle fungera som el-lager, som ger tillbaka el till nätet vid elbrist, . Upp till bevis.
      3. Förbjud batteridrift hos bussar i stadstrafik. Kontaktledningsdrift ger mycket mindre elförbrukning, då man slipper omvandlingsförluster vid i. och urladdning av batterierna. Energibesparingen blir så stor, så att den finansierar anläggningskostnaden för kontaktledningsnätet.
      4. Byt regering, så kan nya kärnkraftverk byggas på högst fem år. Det är en byggteknik som har utvecklats i Kina.

      Under byggtiden kan vi hyra havsbaserade flytande kärnkaftverk från Ryssland. De svenska kärnkraftverken ligger ju vid havet och ledningskapacitet finns ju efter den nedlagda svenska reaktorerna..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.