Sverige behöver en ny energipolitik!

Hur många fler företag ska tvingas stänga ned sin produktion på grund av det höga elpriset? Moderaterna vill säkerställa att Sverige får en fossilfri och konkurrenskraftig energiproduktion. Det behövs för både jobben och klimatet!

✅ Uppdatera det energipolitiska målet, från förnybart till fossilfritt – Sverige ska ha ett 100 procent fossilfritt elsystem 2040.

✅ Planera för nästa generations kärnkraft i Sverige

✅ Tillåt att nya reaktorer byggs – de har fler tillämpningsområden än elproduktion, exempelvis vid vätgasproduktion.

✅ Leveranssäkra elmarknaden – riksdagen har beslutat om leveranssäkerhetsmål i det svenska kraftsystemet. Detta beslut måste verkställas och en elnätsutredning tillsättas

En kommentar

  1. Brorson

    Peder Westerberg, L, skrev häromdagen under rubriken Man kan tro att det ör 1 april ”Självfallet ska Sverige också satsa på förnybar energi och energismarta lösningar, men mer vindkraft och andra förnyelsebara energislag räcker inte till för att klara både klimat och jobb.”

    Ja, det kan man tro när Westerberg tror att vindkraften inte räcker. Han har fullkomligt missat problemen med kärnkraften
    1. Den fasansfulla ödeläggelsen av våra vackra landskap och vår naturmiljö.
    2. Vindkraften levererar inte när elen behövs.
    3. Vindkraftel har så skiftande kvalitet att man inte kan köra moderna tåg med vindkraftel. Vi ska kanske satsa på vedeldade ånglok i stället? Läste att spårvagnarna i Göteborg, som har samma slags elmotorer, plötsligt stannade under någon av de senaste vinterdagarna. TV-uppmaningen till allmänheten att sluta dammsuga var inget aprilskämt. Det är det nya normala. Sverige har blivit som Libanon, där moderna elapparater plötsligt slutar fungera.

    Om P Westerberg tror att kärnkraften behövs som komplement till vindkraften när det inte blåser, har han promenerat rakt in i Mp:s fälla. Jag minns när Seye Larsen raljerade om ”kärnkraft för en dag”.

    Vindkraften behövs inte alls, om övriga energikällor klarar elförsörjningen när förbrukningen är som störst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.