Umeå måste stå enat och bekämpa antisemitismen! Men varför ljuger Hans Lindberg (S) på sin blogg?

Vi lever i en värld där hat och våldsextremism hela tiden finner nya uttryck. Detta måste bekämpas. Oavsett vilka grupperingar som är ute efter att trakassera och fördriva oliktänkande. Oavsett det gäller högerextremister, vänsterextremister eller våldsbejakande islamister. De ska motverkas.

Det gäller även i vårt Umeå.

Vi måste tillsammans bekämpa antisemitismen i Umeå.

Jag ser att Hans Lindberg (S) skriver på sin blogg ikväll att han har blivit intervjuad av Expressen om det som skedde i Umeå för några år sedan, när Judiska föreningen lades ned 2017-2018 efter hot och trakasserier från nazisterna.

Jag blev för övrigt också intervjuad av Expressen för några dagar sedan. Det var ett stort misslyckade för hela Umeå att Judiska föreningen tvingads lägga ned sin verksamhet. En skamfläck att judar inte ska kunna vara trygga i Umeå. En skamfläck att judar inte öppet ska kunna visa sig med exempelvis Davidsstjärnor i Umeå.

Men istället för att eftersträva enighet i kampen mot antisemitism väljer Hans Lindberg i sin blogg att…….angripa oss moderater?!

Och han gör det med den lägsta formen av retorik. Han ljuger.

Lindberg kastar sig av någon outgrundlig anledning över oss moderater, och påstår att Moderaterna vill stoppa kommunalt och statligt stöd till samer, judar, tornedalingar m.fl.

Citat från hans blogg:

”Att samer, tornedalingar, sverigefinnar och judar kan samlas i föreningar är inte ett problem. Det är en tillgång. Och därför är det fullt rimligt att även dessa föreningar ska kunna få stöd från både kommun och stat. En konsekvens av förslaget skulle vara att vi från Umeå kommuns sida skulle vara förhindrade att ge stöd för att Judiska föreningen i Umeå ska kunna komma igång igen. Det vore verkligen inte bra.”

 

Men detta stämmer ju inte!!

Självklart ska vi stötta Sveriges nationella minoriteter. Moderaterna har inga andra förslag i det avseendet.

Hans Lindberg (S) ljuger. Att öppet ljuga om oss moderater har tyvärr börjat bli en vana för S-företrädare i Umeå.

För någon vecka sedan lade Moderaterna på nationell nivå fram ett förslag om att sluta ge statligt stöd till etniska föreningar. Det är ett 40-tal föreningar på nationell nivå som kan påverkas av detta. Exempel på dessa är Somaliska Riksförbundet och Ryska Riksförbundet.

Men det har INGENTING att göra med stödet till Sveriges nationella minoriteter – samer, sverigefinnar, judar m.fl. Det aktuella förslaget handlar just om att det statliga stöd som idag betalas ut enligt ”förordningen om statsbidrag till organisationer bildade på etnisk grund” ska avskaffas. Bidrag enligt den förordningen får endast lämnas till föreningar som ”till övervägande del har medlemmar med utländsk bakgrund”. Dvs det handlar inte om nationella minoriteter, som regleras i särskild ordning. Förslaget omfattar heller inte föreningsbidrag som betalas ut av kommunerna.

Detta vet naturligtvis Hans Lindberg (S) om.

Men han väljer ändå, i detta läge, att ljuga för umeåborna och påstå att en konsekvens av moderat politik skulle bli att Judiska föreningen inte skulle kunna få stöd av Umeå kommun, om den startades upp igen. En ren och skär lögn.

Socialdemokraterna passerar gräns efter gräns, när det gäller hur lågt man kan sjunka i den allmänna debatten. Så när ni ser Umeås socialdemokrater angripa oss, för att Moderaterna vill försvåra arbetet för landets nationella minoriteter (d.v.s. samer, tornedalingar, sverigefinnar, romer och judar) så är det inget annat än en skamlig lögn.

 

Nog om det.

Låt oss stå i Umeå stå eniga, i kampen mot antisemitism.

Antisemitism är idag på frammarsch. I december 2018 publicerade EU:s byrå för grundläggande rättigheter en undersökning som visade på en ökad otrygghet bland Europas judar. Undersökningen byggde på svar från 16 000 judar inom EU. 90 procent upplevde att antisemitismen hade ökat de senaste fem åren. 85 procent såg antisemitismen som ett stort problem.  Ungefär samma siffror när man tittar på de nedbrutna siffrorna för Sverige.

Detta måste tas på allvar! Man vittnar om trakasserier, hot, våld och förolämpningar i vardagen. Sociala medier fylls av antisemitiska inlägg, människor med judisk bakgrund utsätts för hot och trakasserier. Man möts av antijudiska yttringar på offentliga platser.

I Europa, i Sverige, i Umeå.

Antisemitism ska bekämpa och motverkas. Staten borde förbjuda deltagande i våldsbejakande organisationer.

Och återigen – Umeå borde stå enat i kampen mot antisemitism.

4 kommentarer

  1. Brorson

    På en annan socialdemokratisk vk-blogg idag kan man läsa ”Till och med Kristersson som vill ha med SD i regeringen reagerade.” Jag har inte sett något sådant uttalande. av Kristersson, löften om ministerposter till SD. Har du?

    Om frånvaron av dementier är detsamma som ett löfte, så har Löfvén inte förnekat att han vill göra Åkesson till migrationsminister i sin nästa regering. Är det för osannolikt? Kanske det, men Löfvén har ej heller förnekat att han är beredd att ta stöd av SD för att bli omvald till statsminister. Med den ”negativa parlamentarism”, som vi har i Sverige, räcker det att SD röstar nej Kristersson och lägger ner sina röster vid valet av Löfvén för att Löfvén ska bli vald.

    Det är ju ganska oskyldigt jämfört med att ge bort ministerposter, vilket sossarna anklagar Kristersson för att vilja göra.

    Men varför skulle SD stödja ett omval av Löfvén? Tja, om ställer ministerposter som villkor för att stöda Kristersson, men inte får några ministerposter.

    Vad har Kristersson egentligen sagt?

    Sossarnas politiska moral kan beskrivas med orden: Det som är fel om andra gör det, är rätt om vi gör det.

  2. Jan Sjöström

    Hej!

    Att med lögnen som primärt instrument hävda ”egen sanning”,
    är och blir den den ”enfaldiges” sista åtgärd. Efter vidimerad
    lögn återstår nu endast det folkliga föraktet. Partiets makt över
    media, blir och är, numera en ytterst ”osäker” hängare in i en
    framtid. Konkurrens om ordet / bilden, hårdnar timme för timme.

    Sakernas ordning tas ur de faktum att partiet känner av sin
    egen dysfunktionalitet. Det existerar ingen annan plan för ett
    behållande av makt än just sättandet av annan mindre
    negativ bild av egna ”tillkortakommanden”. Att i detta skede
    utesluta de ”totalitära samhällets livlinor” byggda i och på
    lögn, är för ett enväldigt maktparti som (s) helt omöjligt.

    Partiet (s) står nu inför sin kanske sista kamp, borta är dess
    berättiganden, borta är förmågan till insikt i egen roll. I allt
    ser vi nu konsekvenser i dess kontinuerliga misslyckanden
    över en mycket lång tid.

    Misslyckanden som i en automatik alltid drabbar de som väljer
    bort maktens förutsättningar. En egen matchplan byggd på
    folkflertalets vilja kallas demokrati. Ingenting annat är av
    större betydelse än förmåga och insikt i det egna ansvaret i
    just denna omständighet.

    Svensk oordning. En förvaltning marinerad i värdegrund
    och medföljande floskler kan aldrig vara svaret på landets
    nuvarande och ytterst omfattande problem. Ordning
    kommer alltid ur ansvar och utan ansvar ingen demokrati.

    Att landet Sverige inte längre har en relevant ”styråra” är
    en empiriskt vederlagd sanning. Att då välja bort det egna
    ansvaret i sakernas tillstånd har i partiets Sverige alltid varit
    en relevant åtgärd. Detta tack vare partiets möjliggörare över
    tid – ”monopolets eller mer precist – enfaldens media”.

    Svensk stats media och dess ur ”påståendet” formade
    bilder av verklighet – utsätts numera för det fria ordets aktörer.
    Nätbaserade verklighets beskrivningar ser ljuset, till allmänt
    förtret för egennyttans alla drängar naturligtvis.

    Att ifrågasätta partiet (s) är inte längre orimligt, partiet står
    i alla delar som avsändare till nuvarande tillstånd. Med makt
    över århundranden kommer givetvis ansvar för de normer
    som i dag omsluter och färgar hela vårt samhälle. Att i sak
    ”utesluta eget ansvar” via satt regel är naturligtvis aldrig en
    vettig strategi in i en framtid, med krav på fortsatt makt.

    Att då ”välja” bort ansvaret för sakernas tillstånd, blir helt
    enkelt inte ett ”adekvat alternativ”. Den dagen verklig
    verklighet kackar på och kräver uppmärksamhet. D v s
    synar den etablerade värdegrund som effektivt kväver den
    fria tanken och ur det, samhällets basala funktioner.

    ( läs Corona pandemi och dess hantering som ett exempel:)

    Med vänlig hälsning / Jan Sjöström

  3. Jörgen K

    För ett par år sedan gick jag med kippa över Rådhustorget i Umeå, bara på den promenaden så var det två som agerade antisemitiskt, en kvinna med uppenbar politisk inriktning kom med otidigheter och en muslimsk man som spottade på marken framför där jag gick.

    Umeå som är känd för att politiskt stjäla judarnas historia har kanske mer på sitt samvete än vad som man vill erkänna. Manifestationen ”Umeå mot nazism” där (S),(Mp),(L),(C),(F!),(V) och Arbetarpartiet under minnet av Novemberpogromen 2015 där man inte ens vidtalade den Judiska föreningen utan krasst menade att ”det kan upplevas som en ovälkomnande eller otrygg situation för dem”. Som när någon i publiken tog fram ett plakat där den israeliska flaggan jämställdes med ett hakkors, vid en tidigare manifestation. Detta är absolut inte första gången och inte heller sista gången man från politiskt håll marginaliserar judarna för egen politisk vinning.

    SSU och Illmar Reepalu (S) går med i första majtåget 2019 i Malmö och skanderar tillsammans med arbetarrörelsen antisemitisk propaganda och försvarar sig med att det är ointressant huruvida Judarna tolkar det som antisemitism eller ej.

    Det är på den nivån vi befinner oss, ser man på ytterhögern så är de marginaliserade som hot utan de allvarliga och verkliga hoten kommer från den autonoma vänstern och politisk islamism, vilket de domar som fallit under en tioårsperiod visar. Därefter kommer den samhällsstödda antisemitismen som kommer inifrån det politiska etablissemanget och välfärdsstaten där exempelvis hur förföljelsen av judiska läkare och personal på Karolinska i Stockholm försvarades politiskt.

    Apropå Hans Lindberg (S) så förfalskar han verkligheten för att rädda sin egen och sina ”kamraters” ryggar, fegt, vekt och cyniskt.

  4. Brorson

    S gör ingen skillnad mellan nationella minoriteter och nyanlända, som kanske inte ens har permanent uppehållstillstånd och underlåter därför att skydda de nationella minoriterna, särskilt judar i Malmö, mot invandrare, som har tagit med sig nazistiska rasläror från sina hemländer. Nazistisk litteratur, som förespråkar att judarna ska utrotas, sprids ju i de palestinska områdena. Och praktiseras, visserligen än så länge i mildare former, av extrema islamister, som stöds av ledande socialdemokraater, särskilt i Malmö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.