Ta bort plastpåseskatten!

Idag är det ett år sedan regeringen införde skatten på plastpåsar. Sedan den infördes har försäljningen av avfallspåsar på rulle, som är sämre för miljön ökat med 60 procent.

Experter varnar för att skatten leder till minskad återvinning av plast, ökad användning av förpackningar, ökad resursförbrukning och ökade koldioxidutsläpp.

Vi moderater konstaterar att skatten aldrig borde ha införts – och att den nu behöver tas bort!

En kommentar

  1. Brorson

    Detta är en straffskatt, som är speciellt riktad mot personer som har låga inkomster och saknar bil. Bilägare kan ju lasta in varor i papperskassar i sina bilar. Det är så typiskt för sossarnas förvandling till ett rikemansparti att man inför sådana här skatter, Det slår också mot utveckling och produktion av långsamt nedbrytbara plastmaterial, som tål regn och rusk under några månader och alltså kan återanvändas flera gånger till det de är avsedda för (bära hem inköpta varor), men bryts ner om de slängs i naturen.

    P.S. Plastpåseskatten slår inte bara mot de allra fattigaste, utan även mot äldre bilägare, som inte längre vill köra själva utan måste be någon annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.