Stoppa Socialdemokraternas skattehöjningar!

Höjd skatt för den som jobbar. Höjd skatt för den som har ett hus eller bostadsrätt. Höjd skatt för den som sparar. Sänkt skatt för den som inte jobbar. Det är att vänta om Socialdemokraterna får fortsätta.

Vill du också byta regering?

3 kommentarer

  1. Peter

    Hur menar du annars att välfärden ska finansieras?
    Det har ju också gjorts stora investeringar i Corona stöd som också måste betalas igen.
    Hur skulle skillnaden mellan er och Socialdemokraterna se ut då?
    Egenavgifterna skulle ni säkert höja!

  2. Brorson

    Det är ett övergrepp mot. särskilt mot låginkomsttagare utan stora kapitalinkomster, att tvingas betala skatt för något som man bara äger, men inte ger någon avkastning.

    I stället ska vi ha skatt på inkomster, inkl. realisationsvinst vid försäljning och konsumtion, inkl. nyttjande i vissa fall. Alla fasta kostnader på bilägande måste avskaffas och fordonsskatt och obligatoriska försäkringsavgifter i stället tas ut som kilometeravgift. Detta ska naturligtvis också gälla äldre bensin- och dieselbilar.

    Jag föreslår också att arvsskatten återinförs, men att nybildning av fideikomisser samtidigt tillåts. Den, som tar över en odelbar egendom i syfte att vårda och bruka densamma, behöver därmed inte lösa ut sina syskon (övriga arvingar) till stora kostnader. Jag har läst socialdemokratiska motioner från 1960-talet, där motionärerna förfasar sig över vilka orättvisor som begås mot de yngre syskonen inom landets rikaste familjer, när en ny generation tar över en fideikomiss.

    Det är typiskt för sossarna att kräva millimeterrättvisa inom överklassen, samtidigt som man gör livet surt för underklassen med nya pålagor. Eftersom syskonen ändå får vara med och dela på finansiella tillgångar och lösöre går de inte heller lottlösa ur ett arvskifte, till skillnad mot arvtagarna till en fattig, som saknat värdefulla tillgångar.

    Genom att tillåta nybildning av fideikomisser, skulle många familjeföretag kunna räddas, när ägaren avlidit, och den som velat ta över, inte har möjlighet att lösa ut övriga arvingar. Dessutom kan viktiga kulturarv bevaras i privat ägo, utan kostnader för samhället.

    Jag talar inte i egen sak, utan som ”pragmatisk socialist”, som anser att både företagen och kulturarvet tillhör hela folket, och därför bör bevaras och vårdas på bästa sätt, även om det är i form av privat ägande. Bildandet av en fideikomiss kan förenas med villkor, exempelvis att ta emot besök och visa egendomen för den intresserade allmänheten.

    Ordet fideikommiss betyder f.ö. förvaltning snarare än ägande. Men formen av förvaltning är alltså ägande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.