Genomför en nationell folkräkning för att stoppa bidragsbrotten!

Vi måste stoppa fusket med bidragen i Sverige. Nyligen avslöjades att en klan under åtta års tid lurat skattebetalarna på 40 miljoner kronor. Omkring 20 miljarder kronor försvinner varje år från välfärden ner i fickorna på kriminella som luras med falska identiteter och adresser. Trots det säger S och MP nej till en nationell folkräkning, men ja till en nationell katträkning. Det är alltså viktigare för S/MP att hålla koll på exakt hur många katter det finns, än hur många människor som befinner sig i vårt land. Sverige behöver en regering som kan prioritera.

5 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Största bidragsfusket är visst assistansförsäkring och arbetskraftsinvandring inom detta.

    Vilka har gjort att detta uppstått????

  2. Ulf Parde

    Enligt Petter Nilssons (Sd) VK-blogg så var den islamistiske person, som ledde den nu tvångsstängda Römosseskolan, moderat. Moderaterna har sina nackdelar.

  3. TAGE N.

    Ja till folkräkning. Det behöver man inte vara M för attsäga ja till. Det måste bli stopp på att skattemedel blöder ut ur statskassan till kriminell verksamhet. Kan inte fatta att S säger nej till detta förslag. Nån ordning måste vi ha i landet. Jag tror nog att S vill ha folkräkning innerst inne men MP är väl den stora bromsklossen i frågan som i så många andra frågor så S får vackert rätta in sig i MP ledet. För övrigt anser jag att M och S borde kunna vara överens i många fler frågor än idag för landets bästa.

  4. Brorson

    Min f.d. fästmö har en dotter som är brevbärare. Dottern har berättat att hon delar ut post till sexton (!) olika vuxna män, som är folkbokförda i samma enrummare. Men hon har aldrig sett till någon av dem. De bor kanske inte ens kvar i Sverige, men behöver postadressen för att få pengar insatta på sina konton? Om en person med permanent uppehållstillstånd har vistats utomlands i mer än sex månader, ska tillståndet återkallas. Denna brevbärare säger att hon ska rösta på SD i protest, eftersom hon inte får avslöja för svenska myndigheter vad hon vet. Det vore nämligen straffbart som brytande av sekretess i postverksamhet.

    Bedragare skyddas av svenska lagar om offentlighet och sekretess, men kan utnyttja samma lagar både för att begå brott mot svenska privatpersoner – och tilltvinga sig bidrag från svenska myndigheter under hot om att skada handläggarna eller deras anhöriga. ”Vi vet i vilken skola dina barn går.”

    På S-kongressen idag skröt Stefan Löfvénom regeringens handlingskraft redan under pandemins början. ”Vi satte in kraftfulla åtgärder direkt för att skydda jobb och företag”. Inte ett ord om att han givit FHM fria händer att vålla över 13.000 en för tidig död. Löfvén uttalade sig som en gammal högerman hade gjort under spanska sjukan för 103 år sedan. Rädda företag viktigare än att rädda liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.