Vi måste få ordning på Sverige!

Sverige ligger i Europatoppen gällande dödligt våld och grov brottslighet, men i botten gällande polistäthet. Den genomsnittliga polistätheten i EU är hela 50% högre än Sveriges, och antalet svenska poliser i yttre tjänst är lägre idag än år 2010. Med Moderaternas politik kommer Sverige ha minst lika många poliser i relation till befolkningens storlek, som snittet i EU. Målet är att Sverige år 2028 når 300 poliser per 100 000 invånare, i stället för dagens 204.

Så här ska det gå till:

✅ Polisutbildningen görs betald genom att den som utbildar sig till polis efter fem år i yrket får sina studielån avskrivna.

✅ Polismyndigheten får i uppdrag att placera fler poliser i yttre tjänst.

✅ Den riktade lönesatsningen som Moderaterna och Kristdemokraterna fick igenom 2019 blir permanent.

✅ Arbetsvillkoren för poliser i yttre tjänst förbättras.

✅ En särskild satsning genomförs så att Polismyndigheten har råd med erfarna utredare.

Nu får vi ordning på Sverige.

3 kommentarer

  1. Leif

    Hmm, ni styr i Stockholm, största kaosstället i Sverige.

    Varför tror ni att ni skulle lyckas på andra ställen?

  2. Ulf Parde

    När jag tittar på tidigare gjorda inlägg, ser jag att Ågren är ärlig nog att lägga in även lite kritiska kommentarer om M. Så är inte fallet med Lennart Holmlund (S). Sålunda var han väldigt ”bra på” att blogga kritiskt om påstådda små tillkortakommanden om Riedl o Bali. Men när jag ville påpeka betydligt allvarligare händelser (källa NWT) med en sossepolitiker i Värmland, så tog han aldrig in det.

    • TAGE

      Här kan jag hålla med dig. Jag röstar S. Jag har skrivit många kritiska inlägg hos Holmlund och mot S men det tar aldrig Holmlund in. Ändå har jag inte, anser jag, varit ful eller otrevlig i inläggen. Det måste Holmlund tåla då inget parti är fel fritt och ingen politiker heller. Om man håller god ton i sina inlägg så finns ingen anledning att rata inlägg. I en demokrati får man tåla kritik. Nu vet jag inte hur dina inlägg sett ut Parde men hoppas dom var ok och god ton men med Holmlund vet man inte som sagt då han verkar ta kritik mot S personligt och det är synd. Jag har försvarat Riedl ,angående fortkörningen, i försök till inlägg hos Holmlund men det ratades. Jag tyckte det var småsint av Holmlund att ta upp det ibloggen. Vem har inte kört för fort ibland utan att behöva bli kallad kriminell för den skull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.