300 dagar kvar till valdagen!

Idag är det exakt 300 dagar kvar till valdagen, och senare ikväll kommer jag ha en genomgång med alla i vår moderata kommungrupp gällande arbetet inför valet 2022. Vi fastställde våra valsedlar den 11 september, så laguppställningen är klar sedan en tid tillbaka.

Vi märker samtidigt en tillströmning av nya medlemmar och det är mycket positivt. Ett parti växer med sina medlemmar och för varje ny medlem blir Moderaterna en starkare kraft och påverkansfaktor.

Ett medlemskap kostar 100 kronor under det första kalenderåret.

Swisha 100 kr till 123–3360070, ange namn och personnummer.

Välkommen till Moderaterna – ditt engagemang är vår styrka!

En kommentar

  1. Brorson

    ”Tycker V ska rösta nej till Magdalena Andersson om S inte går dem till mötes, det är det enda sättet att på längre sikt sluta vara dörrmatta åt sossarna. Resulterar detta i att Kristersson blir statsminister får S ta ansvar för det, man har fått chansen men inte tagit den.”

    Hittade ovanstående i kommentarsfältet på en annan blogg. Jag håller med om detta. Men dessutom tycker jag att Moderaterna ska inbjuda Vänsterpartiet till regeringsförhandlingar, ifall Magda inte kan bilda regering med stöd av både C och V. Bättre en M- regering, som stöds av V, än en S-ledd minoritetsregering, som inte har stöd av en majoritet i riksdagen. Förslag till avtal:

    §1. Överenskommelsen gäller endast t.o.m. valdagen 2022. Båda partierna ska ha full frihet att utforma sina valrörelser och bestämmer alltså själva vilka regeringsalternativ de ska stödja inför valet 2022.

    §2. Vänsterpartiet ska släppa fram Ulf Kristersson som statsminister t.o.m. valdagen 2022 under följande villkor:
    a) Endast moderater, som har accepterats av Vänsterpartiet, ska ska ingå i denna regering. Alltså inga ministrar från andra partier. Vänsterpartiet ska inte heller ha några ministerposter, men ska dock ha särskilda insynsposter, så att de kan kontrollera att regeringen följer detta överenskommelse.
    b) Beslut i frågor, som ändå inte hinner genomföras före valet 2022, ska skjutas till efter valet.
    c) Beslut i övriga frågor, som partierna är oense om, ska också skjutas till efter valet, om dröjsmålet – enligt något av partiernas mening – inte medför någon större skada för landet. (Om partierna inte kan enas om detta avseende någon fråga, faller denna överenskommelse.)
    d) Frågor, som partierna är överens om att de beslutas och genomföras, ska genomföras skyndsamt.
    e) Frågor som är av stor vikt för ett av partierna men av ringa vikt för det andra partiet, bör – om de inte kan skjutas till efter valet 2022 – avgöras genom kompromisser (möte på halva vägen) eller kohandel (ge och ta).

    §3. Partierna ska inte låtsas vara eniga om sådant som man har avgjort genom kompromisser och kohandel, utan ska i stället tydligt redovisa oenigheten inför väljarna som vägledning för deras val av parti inför valet 2022. Partierna ska vara fria att ändra riva upp sådana beslut sedan en ny regering har tillträtt efter valet 2022, om de kan samla en majoritet i riksdagen för detta.

    Anledningen till att jag tror att en sådan regering kan bildas, om viljan finns hos båda parter, är att denna regering kommer att sitta under en kortare tid än ett år, varunder det är möjligt skjuta på de flesta svåra frågor, om vilka det råder stor oenighet mellan partierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.