Nu måste vi få ordning på Sverige!

Mer pengar till polisen och fler kameror för ökad trygghet. Sänkt skatt för den som jobbar eller har jobbat, och en ny bidragsreform för att få fler i arbete. Moderaterna presenterar idag en budget som pressar tillbaka den grova brottsligheten och det växande utanförskapet. Nu får vi ordning på Sverige.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Moderaterna har den bästa rättspolitiken, men den är tyvärr inte bra nog. Moderaterna har den bästa energipolitiken, men den är inte heller bra nog.

    1. Under åratal har vi hört Löfvén fantisera Om bara alla barn får de sina föräldrar gå till jobbet varje morgon, kommer de inte att bjudas på knark och rekryteras till de kriminella gängen på hemväg från skolan, medan föräldrarna fortfarande är på jobbet. Andreas Lundgren, S, vill inte att kommersen och värvningarna ska störas av ordningsvakter. Förre kommunalrådet Lennart Holmlund skrev på sin blogg igår ”Det sker en rekrytering av barn till dessa ligor och det finns nog skäl till att man väljer barn.”

    Det är förvisso sant, men även i Holmlunds tankevärld är värvningarna något som bara ska finnas. Han skyller på föräldrarna. Jag citerade för ett par dagar sedan Aftonbladets ledarsida (”oberoende socialdemokratisk”), som gick till angrepp mot inrikesminister Mikael Damberg, som beskylldes för att inte bara vilja plocka av folk bilar, klockor och guldkedjor utan även vill bryta sig in i folks hem utan brottsmisstanke. Sådan är socialdemokratin idag. Alla goda initiativ motarbetas – även om de kommer från de egna partikamraterna.

    Jag brukar kalla fenomenet ”nånannanismen”. Allting är nån annans fel. Det är alltid nån annan, som inte gör vad de ska. Antingen var föräldrarna dåliga föredömen för sina barn genom att vara arbetslösa i stället för att gå till jobbet i ungarnas åsyn, enligt Löfvén.. Eller också är det föräldrarnas genom att de lämnar sina barn vind för våg. när de är på jobbet, enligt Holmlund. Någon borde ha märkt något och ingripit, tycker Holmlund. Inte mot knarklangarna och värvarna, utan mot de unga som bjuds på knark och värvas till gängen.

    Det dröjer inte länge, innan någon anar något, innan värvarna ber om gentjänster för godsakerna, exempelvis att ungdomarna, som ska värvas, ska gömma vapen före och efter skjutningarna. Holmlund fantiserar om att det är långvariga processer. Vem ska rapportera behovet av stödinsatser till socialtjänsten, innan de värvade ungdomarna åker fast för grova brott, tror sossarna, som säger nej till ordningsvakter?

    Vi som är gamla nog (och det är inte Andreas Lundgren, som själv borde växa upp innan han uppmanar andra att göra det) minns nyckelbarnen under 1950-talet.De kallades så, eftersom de hade en nyckel i ett snöre om halsen, eftersom deras båda föräldrar var på jobbet när skolan slutade. Kriminaliteten var högre bland nyckelbarnen än hos barn med en hemmaförälder.

    Låt oss nu knyta ihop det här. Holmlunds partikamrat Andreas Lundgren anklagar Moderaterna för att saboterad det förebyggande arbetet genom sitt förslag om ordningsvakter. Och på riksplanet anklagar socialdemokratiska opinionsbildare sin egen partikamrat Mikael Damberg för att han vill göra sin del av det som måste göras för att stoppa skjutningarna. Leta efter de gömda vapnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.