100 moderata förslag för en bättre integration

Hälften av dem som invandrat till Sverige och som är i arbetsför ålder är inte självförsörjande. Och alldeles för få talar svenska trots många år i Sverige. Det är ett stort politiskt misslyckande.

Moderaterna har presenterat 100 förslag för en bättre integration.

Bland förslagen:

✅ Minskad invandring – en framgångsrik integration kräver en kraftigt minskad invandring.

✅ Anpassning till det svenska samhället – språkkrav både för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Det ska också krävas godkänt prov i samhällsorienteringen för medborgarskap.

✅ Bryt boendesegregationen – avskaffa eget boende (EBO) för asylsökande och genomför en nationell folkräkning för att komma till rätta med fusket.

✅ Byt ut bidragslinjen mot arbetslinjen – alla som kommer till Sverige ska steg för steg kvalificera sig till välfärdsförmåner genom jobb. Inför bidragstak så att det alltid lönar sig att ta ett jobb.

✅ Öka språkkunskaperna hos barn – inför språkscreening i svenska hos BVC och språkförskola för barn i utsatta områden. Alla elever ska erbjudas läxhjälp från årskurs fyra och lovskola från årskurs sex.

5 kommentarer

  1. Brorson

    Sverige har länge berömt sig själva för att vara landet Lagom Det mest utpräglade Lagom-partiet idag verkar Moderaterna vara, inte minst vad gäller Migrationspolitiken. Det frammår om man läser förslagen mer i detalj. Den mer slagordsmässiga formuleringen att byta bidragslinjen mot arbetslinjen låter ju som ett hårt slag mot arbetslösa och sjuka, men så illa som det låter, är det inte. Men detta är en sak, som M borde tänka igenom ännu mer.

    Vad menar M med att de sammanlagda bidragen, som man kan få, ska motsvara högst 75 % av lönen. Vilken lön? Problemet är att försörjningsstödet (det som kallas socialbidrag) är en utfyllnad mellan socialnormen, som inför varje år bestäms av regeringen, och de inkomster som man eventuellt har, d.v.s lön, pension, sjukbidrag eller a-kassa. Om dessa inkomster ökar, exempelvis för att man går från deltid till helltid, så sänks försörjningsstödet med samma belopp som löneökningen.

    Det lönar sig alltså inte att gå från bidrag till jobb, om inte lönen är större än försörjningsnormen. Och det är den sällan för den lön som en förälder för en flerbarnsfamilj kan få. Denna kritik har jag tidigare framfört mot M, som nu verkar ha tagit tlll sig av kritiken, genom sitt nya förslag att långtidsarbetslösa som börjar jobb ska få dubbla jobbskatteavdrag under en viss tid. Ja, det är ett steg i rätt riktning.

    Men huvudproblemet kvarstår delvis fortfarande, eftersom det inte är rimligt att den, som aldrig har levt på bidrag, ska ha lägre total inkomst än den som har levt på bidrag under en längre tid. Sossarnas enda lösning på problemet är – som vi har sett familjevecka för högavlönade och yvigt prat om färre timvikariat och fler timvikariat i praktiken. Och det är ju en anställningsform – som med förkärlek används av socialdemokrater som är arbetsgivare – med ytterst osäkra inkomster.

    Ett steg i rätt riktning är också förslaget att nyanlända (asylanter) inte ska ha tillgång till alla bidrag från första dagen, utan steg för steg kvalificera sig för förmånerna. Varför ska man tjäna mer som nyanländ och arbetslös i Sverige än en låginkomsttagare med ett heltidsjobb i hemlandet? EBO-lagen måste avskaffas och en folkräkning behövs, så att svenska myndigheter får veta vilka som egentligen bor i Sverige – vilka som vistas här illegalt och vilka, fortsätter att få bidrag från det svenska bidragssystemet, fastän den inte har bott hår under mer än sex månader.

    Ett förslag från mig är att tystnadsplikten för brevbärare begränsas, så att den inte gäller i förhållande polisen och skatteverket. En brevbärare har berättat för mig att hon har delat ut post till sexton personer, som alla heter Muhamed eller liknande, som alla bor i samma enrummare, som råkar ligga under hennes egen lägenhet, men att hon aldrig har sett någon av dem. Naturligtvis bröt hon då mot tystnadspliktenen, men fdet var mot löfte från mig att jag inte ska föra informationen vidare till polisen.

    Vem som helst i hela världen, även främmande säkerhetstjänster samt terrorister och andra brottslingar, har rätt att veta det mesta som svenska myndigheter vet om oss svenskar och andra som lagligen vistas i Sverige (flyktingar som är lovade skydd mot förföljelse!), men en brevbärare får inte yppa vad hon vet om de falska folkbokföringsadresserna och bidragsfusket till våra brottsbekämpande myndigheter.

  2. Miso

    ”Anpassning till det svenska samhället – språkkrav både för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Det ska också krävas godkänt prov i samhällsorienteringen för medborgarskap”

    …vad händer om man inte klarar det? Hamnar man utanför samhället, eller får man hjälp?

    • Brorson

      Enlig min mening finns det viktigare krav, som bör uppfyllas för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap, så i den frågan är jag inte riktigt överens med M. Jag anser dessutom att det bör vara en rejäl skillnad i krav för att få ett permanent uppehållstillstånd respektive medborgarskap.

    • Numer Pensionär

      Ja vad händer då Miso, ge oss svar. Du Miso Ställer mest frågor, utveckla dina tankar så vi får höra vad DU anser/tror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.