Det är dags nu.

Så är det. Dags för Sverige att bli medlem i försvarsalliansen Nato.

En kommentar

  1. brorson

    Har Jimmie Åkesson bestämt att vi ska gå med i Nato? Har Åkesson belönats med posten som justitsieminister i en ev. M-ledd regering som belöning? Han har ju krävt den ministerposten för att stödja en sådan regering. Vad som sedan hänt är :

    1. Att Kristersson lovat att lämna in ansökan direkt efter valet av honom som statsminister, om det finns en majoritet för detta i riksdagen.

    2.SD:s partistyrelse (d.v.s. Åkesson och den lilla kretsen på fyra – fem personer närmast honom) får fria händer genom något slags medlemsenkät att själva bestämma partiets linje i frågan. Ännu ett exempel på SD:s berömda interndemokrati (d.v.s toppstyrning och uteslutning av öppet kritiska medlemmar på grund av påhittade anklagelser om diverse regelbrott.).

    Kommer vi då att få en M-ledd regering under Kristerssons ledning eller en SD-ledd regering med Kristersson som galjonsfigur? Följden blev nu att sossarna fick eld i baken och villl lämna in ansökan före valet för att SD inte ska avgöra frågan efter valet d.v.s att den lilla klicken i SD-toppen inte bara bestämmer SD:s egen partilinje, utan även sossarnas partilinje.

    Det är väl alldeles självkart att ett parti, som inte stödjer regeringens utrikespolitik (jmfr V och EU-frågan) inte kan ha ministerposter, vilket verkar vara Åkessons högsta önskan, varför han är beredd att offra Sveriges suveränitet för egen vinning. Eftersom M har den bästa politiken beträffande energin och kriminalitetet och (numera) även en hyfsat bra politik betr. migrationen, har jag hittills kunnat stödja en M-ledd regering som STÖDS av SD men UTAN ministerposter till SD.

    Men efter den senaste utvecklingen i Nato-frågan, där M är berett att ge Åkesson närmast diktators befogenheter, är det helt uteslutet. Hur kan man bortse från de allvarliga bristerna i interndemokrati inom SD? Att de allra flesta SD.medlemmar och förtroendevalda för partiet är hederliga och demokratiskt sinnade personer som förtjänar all respekt, hjälper inte, när de flesta saknar tidigare politisk erfarenhet innan de fick uppdrag för SD. Och inte vågar driva intern opposition inför risken att bli uteslutna.

    Detta handlar om mer än Nato. Ska Sverige bli en halvdemokrati, som är en lydstat till nyckfulla ameriikanska presidenter? Jag hade möjligen kunnat tänka mig att stödja en bred uppgörelse mellan M och S om Nato sedan svenska folket tillfrågats, oavsett vilken den blivit. Men inte detta. Det behövs snu en rejäl avkylningsperiod innan några beslut tas i Nato-frågan, varunder krigshetsarna bland Nato-vännerna lugnar ner sig, och de svåra frågorna reds ut.

    Inte ens om Finland går med, är det ett bra argument för Sverige att gå med. Det finns andra sätt att stödja Finland vid ett eventuellt ryskt angrepp mot det landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.