Våldsamma upplopp i Linköping och Norrköping – staten måste återupprätta ordningen på gator och torg!

Vi möts i nyhetsinslagen av rapporter om våldsamma upplopp i Linköping och Norrköping efter genomförandet av en tillståndsgiven allmän sammankomst. Polisen klarade inte av att stoppa upploppen utan retirerade för att lugna ned situationen. Tre poliser skadades lindrigt och fick föras till sjukhus.

Helt sanslösa klipp sprids. Om hur polisbilar sätts i brand. Stenkastningar och attacker på såväl poliser som räddningstjänst.

Sverige måste klara av att upprätthålla den inre ordningen.

Som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver på sin facebooksida:

”Är det mer resurser som krävs måste polisen få det. Är det nya verktyg som krävs, måste polisen få det. Är det andra arbetsmetoder som måste prövas, pröva dem.

En sak är klar: När polisen tvingas retirera och lämna stenkastande och raketskjutande vandaler hoppandes på polisbilars tak – eller överge räddningstjänsten utan beskydd – då är balansen i rättssamhället allvarligt rubbad.”

Som vanligt uttalar sig socialdemokraternas regeringsföreträdare och konstaterar att det är ”oacceptabelt”.

Ord utan mening.

Polisen måste ges de resurser som krävs. Polisen måste få de verktyg som krävs för att inte behöva retirera, utan tvärtom vara de som går vinnande ur konfrontationen med de kriminella ligisterna.

Moderaterna kommer att leverera det som krävs, efter vi vunnit valet i september.

Återupprätta ordningen på våra gator och torg!

7 kommentarer

  1. brorson

    Jag ser som sannolikt att bilaterala överenskommelser med enskilda Nato-länder ger ett bättre skydd för både Sverige och ’Finland än ett medlemskap i Nato. Dessutom blir beslut, som tas i panik, sällan bra. Jag tycker därför att M bör lägga Nato-frågan på is till efter valet, och före valet koncentrera sig på det som M är bäst på, nämligen energin och kriminaliteten.

    Jag anser att den danske provokatören Rasmus Paludin bör utvisas ur Sverige på livstid för grovt förargelseväckande beteende. Utlänningar ska inte ha samma vidsträckta yttrandefrihet i Sverige som svenska medborgare. De utländska medborgare, som blir så förargade, så att de ställer till med våldsamma upplopp och går till angrepp mot polis och räddningstjänst, bör också utvisas på livstid. Om de har dubbla medborgarskap, bör de fråntas sina svenska medborgarskap.

    Som i Danmark .Men det kräver en ändring av den svenska grundlagen, vilket måste ske nu under våren om vi inte vill vänta i fyra år till Dessutom måste kraven för att bli svensk medborgare skärpas till rejält. Begår Paludin handlingar i Sverige, vilka är straffbara i Danmark, eftersom de kan begås ostraffat i Sverige? Eller för att sannolikheten för våldsamma upplopp till följd av provokationerna är större i Sverige än i Danmark? Det måste bli ett slut på denna typ av utlänningars brottslighet i Sverige, som beror på att straffen är mildare i Sverige än i brottslingarnas hemländer.

    Reglerna om utvisning p.g.a. brott måste också skärpas till ordentligt. Bestämmelsen att utvisning av utländska medborgare p.g.a. brott bara får ske om det finns ”särskilda skäl” om utlänningen har vistats mer än fyra pår i Sverige måste avskaffas. Utvisning ska ske oavsett vistelsetid i Sverige både efter avtjänat fängelestraff och efter upprepade småbrott, som bara givit böter som straff.

    Det är helt oacceptabelt att polisbilar lämnas utan bevakning vid insatser mot upplopp, eftersom flera huliganer vistas på platsen och inte bara någon enstaka brottsling, som ska gripas. Det måste finnas någon form av hjäppolis, som kallas in vid behov. -..

  2. Ulf Parde

    Håller med Ågren. De som väljer att bosätta sig i Sverige, måste respektera vår yttrandefrihet – även mot religioner (inklusive islam).

  3. Caanita

    Hur kommer det sig att den här typen av våldsverkare får tillstånd att genomföra den här sortens demonstrationer i Sverige?
    Det kan inte bara vara polisen som ska hålla ordningen i samhället. Yttrandefriheten är viktig, men lagstiftningen måste ändras, vem tjänar på dessa vansinnigheter?
    Och, notan den går till skattebetalarna!
    Det skulle vara intressant om politiker från olika partier ger sin syn på saken.

  4. Stefan

    Det är knappast någon överraskning att den enda lösning ni moderater har på liknande problem är – hårdare tag! Mer våld från polisen (Jo, det är exakta vad du skriver), hårdare straff och tuffare klimat mellan polis och allmänhet. Att ens försöka komma åt orsakerna till det som sker struntar ni helt i. VARFÖR något sker är ointressant. Risken är ju att det kan kosta pengar. Att det skulle bli tvunget att satsa mer på ungdom, skola och utsatta områden. Att ni skulle tvingas att försöka förstå varför saker sker. Hur kan man vara så naiv att man tror att det verkligen fungerar med piska för att bekämpa oroligheter, missnöje och kriminalitet? Eller är det kanske på det viset att ni VET att det är fel väg, men väljer den ändå!? I den rena populismens namn. Mycket möjligt. Säkert är dock att moderaterna på inga sätt och vis klarar av att leverera det som krävs. Inte ens i närheten.

  5. Drutten

    Helt sant som du skriver. Det är bedrövligt att polisen retirerar. När inte ens polisen har regeringen i ryggen att sätta hårt mot hårt då är landet illa ute. Polisen måste få ta i med hårdhandskarna mot ligisterna du skriver om och som vi ser i TV utan att riskera att bli utredda för övervåld. Vi skattebetalare betalar för vandalerna på många sätt. Snart eller för att säga så har vi i nuläget ingen trygghet kvar och att samhällets trygghet försvann snabbt beror om man vågar se och säga vad man ser så beror det på den stora invandringen och på naiva politiker som i alla lägen är så himla politisk korrektet. Stor del av vandalerna på gatorna är kriminella element med föräldrar som är undermåliga som föäldrar som inte dugt till att uppfostra barnen. Men där fanns ju även vuxna, säkerligen islamister. Vi behöver en regering som ger polisen det mandat polisen behöver i dessa situationer annrs är vi väldigt snart ännu mer illa ute.

  6. Kicki

    Detta som händer i sverige idag har vi att tacka sittande regering och dem som röstat fram dem att tacka för. Totalt vansinne. Och detta kommer att få fortgå då det är regeringens älsklingar och då får dom hålla på utan konsekvenser.

  7. Hassan

    Enligt vittnen talar och skriker stenkastarna på främmande språk ,och det verkar vara från ”ICKE SKIDÅKANDE NATIONER”!
    Många är tveklöst Era vänner som kom när Ni moderater ”öppnade era hjärtan”.Intressant om Du kunde svara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.