Våldsamma upplopp i Linköping, Norrköping, Stockholm, Örebro, Landskrona och Malmö

Under påskhelgen så skedde våldsamma upplopp i flera svenska städer: i Linköping, Norrköping, Stockholm, Örebro, Landskrona och Malmö. De kriminella våldsverkarna riktade tydligt in sig på Polisen, med syfte att skada och döda enskilda polismän. Även personal ut räddningstjänsten angreps.

Enligt en sammanställning så är det 26 poliser och minst 14 privatpersoner som ska ha skadats under upploppen. 3 personer inblandade i upploppen har i sin tur skadats av skottlossning, efter att polisen i nödvärn tvingades använda sig av sina tjänstevapen. 20 polisfordon har vandaliserats eller totalförstörts.

Polisen uppger att man aldrig varit med om något liknande, och en intervjuad polis konstaterade att det inte rörde sig om ”motdemonstranter” utan ”terrorister”.

På en presskonferens igår med Rikspolisstyrelsen så meddelade myndigheten ”att man ser tydliga kopplingar mellan de kriminella nätverk och de personer som stod för våldet under upploppen. Man har även sett tecken på uppvigling mot polisen från utlandet.”

Statsminister Magdalena Anderssons (S) reaktion under påskhelgen var att kommentera och ta avstånd från det hela med ett sms till Aftonbladet.

Den socialdemokratiska regeringen står återigen handfallen.

Sverige måste upprätta den inre ordningen. Rättsstaten måste slå tillbaka mot dessa kriminella element. Ge Polisen de verktyg som krävs för att slå ned dessa upplopp – däribland införskaffandet av vattenkanoner. Anställ fler poliser. Svensk polis ska inte behöva retirera för våldsverkare, när de gör sitt jobb och försöker säkerställa att svensk lagstiftning ska kunna följas. Se till att dessa kriminella döms till långa fängelsestraff. Se till att genomföra utvisningar, om det visar sig vara möjligt. Om inte rättsstaten agerar hårt i detta läge, kommer vi att få se ännu värre situationer längre fram.

Detta är en attack mot demokratin – demokratin måste försvara sig.

5 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Om de vill bo i Sverige skall de acceptera vår yttrandefrihet. Man får bränna vilken bok man vill – inklusive koranen. Sedan är det lite konstigt, om man inte skulle få demonstrationstillstånd för att MOTSTÅNDARE ställer till med bråk.

  2. brorson

    Svenska Nato-vänner vill gå med i ett Nato som inte längre finns. Nato förändras och blir allt mindre en renodlad försvarsallians. De största förändringarna skedde efter attacken mot mål I USA 11 september 2001, då Nato inte bara skulle föra krig mot stater, utan även bekämpa terrorister i hela världen.Vi måste analysera om detta är bra eller dåligt. 2001 startade Nato ett krig i Afghanistan, vilket kom att vara i 20 år.2003 startade Nato ett krig i Irak, som kanske pågår fortfarande.

    2005 försökte USA provocera krig med Ryssland. Vilket misslyckades den gången och därför aldrig omtalas i svensk debatt, genom att landsätta trupp på Krim, vara statstillhörighet redan då var omstridd. Men det blev startskottet till en kraftig upprustning av den ryska krigsmakten. I Irak gjorde USA misstaget att avskeda Saddams militär och polis, som tvingades skaffa annan försörjning, vilket med tiden blev att bygga upp terrorstaten IS, som fortfarande finns kvar, men har förlorat sitt territorium i Irak och Syrien. Ska Sverige bli nästa kalifat?

    Vilken är fienden, som vi – eventuellt med Nato-hjälp – ska försvara oss mot? En yttre fienden, en främmande stat som har ett territorium – ,. eller en inre fiende, en stat som för närvaradne saknar ett eget territorium? Ågren har citerat rikspolischefens presskonferens under annandagen:” att man ser tydliga kopplingar mellan de kriminella nätverk och de personer som stod för våldet under upploppen. Man har även sett tecken på uppvigling mot polisen från utlandet.”Utan ens ett försök till en nationell folkräkning har vi ingen aning om hur många utlänningar som vistas illegalt i landet, Uppgifterna varierar mellan 10.00 ´(regeringen) och 50.00+ (oppositioenen) Det finns också uppskattningar på 200,000.

    Nu lovar politiker från olika partier att upprorsmakarna ska dömas till långa fängelsestraff. Bordede inte redan ha suttit inlästa för sina tidigare brott? Eller ha varit utvisade efter avtjänat straff?

    1. Jag har tidigare föreslagit att särskilt farliga återfallsförbrytare ska dömas till förvaring på 10, 20 eller 30 år eller livstid som en extra påföljd EFTER avtjänat fängelsestraf. Med omprövning vart femte år, sedan denna extra påföljd har påbörjats. Längre straff är ingen tillräcklig lösning, eftersom principen att lika brott ska ge lika straff kräcwe orimligt långa straff för alla, även för dem med liten återfallsrisk.

    2. Jag föreslår nu att det bildas en särskild militärpolis av minst ett par kompaniers storlek, bestående av yrkesmilitärer, som utöver sin militära befälsutbildning även har en polisiär utbildning, med uppgift att komplettera den civila polisen vid särskilt personalkrävande insatser. Militräpolisernas uppgifter ska bl.as vara att.
    a) skydda polsens fordon, så att de inte vandaliseras eller stjäls..
    b) omhänderta gripna personer i väntan på transport till häkte
    c) skydda och hålla allmänheten borta från området.
    d) spärra av vägar och genomsöka stoppade bilar, så att tillresande terrorister hindras från att ansluta sig till upploppet.

    Jag tycker inte att vi ska gå med i Nato. men skulle vi änå göra de, behövs planer för när och hur hjälp ska begäras från andra Nato-länder.t

  3. brorson

    S-debattören Holmsundarn försöker – som andra sossar- förminska hotet från IS och har skrivit på sin blogg ”Även hypoteser om kopplingar till IS florerar men det tycks som orimligt då svensk säkerhetspolis övervaka… ( – – – ) Det sagt så är osvuret bäst.” Han pekar i stället ut Ryssland med tämligen krystade argument. Det sagt från mig, så är osvuret bäst. Det kan inte ligga i Rysslands intresse att svenska Nato-vänner får ännu mer vatten på sin kvarn. Men å andra sidan torde det ligga i Rysslands intresse att Sverige får så många och allvarliga interna problem. så att vi inte kan stödja Ukraina.

    Poängen med mina förslag i föregående kommentar är att de måste genomföras oavsett vilka utländska krafter som ligger bakom upploppen i Sverige, och oavsett om vi går med i Nato, eller ej. Holmsundarns förhoppning att SÄPO har koll på alla terrorister och bråkmakare som befinner sig i Sverige är löjeväckande mot bakgrund av regeringens ointresse för inre säkerhet och reglerad invandring, vilka som kommer till Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.