Gör som Danmark!

Varför?
Den grova brottsligheten har eskalerat utan att Kriminalvården fått tillräckliga resurser att bygga ut. Nu rymmer inte svenska fängelser alla kriminella. Platsbristen gör att många får gå fria i väntan på att få börja avtjäna sitt straff. Under tiden begår så många som var femte fängelsedömd nya brott. Det senaste åren har vi sett fall av rån, barnvåldtäkter och mord. Så kan vi bara inte ha det.

5 kommentarer

  1. bb

    Då ska politikerna som lurar staten med fest, semesterresor, onödiga taxikostnader och hotellvistelse med våra skattepengar hamna först i kosovo

  2. brorson

    ”Johansson kritiserar SD för ett högt tonläge och säger att partiet saknar svar på frågor som hur rekryteringen till gängen ska brytas.”

    Det är ju i själva verket Johahansson (Morgan, Mogge), som saknar svar, eftersom han inte ens vill bryta rekryteringen, utan skyller ifrån sig på någon annan (kommunerna). Trots att numera även altlfler sossar har börjat tröttna ”nånannan-ismen”, som är Mogges egen ideologi. Vad SD vill göra, kan jag inte svara på, eftersom jag inte är en talesperson för SD Men det kan du nog själv ta reda på. Som oberoende debattör för jag bara fram mina egna åsikter och förslag, som jag givetvis hoppas att ett eller flera riksdagspartier nappar på. Vilket naturligtvis inte hindrar mig att stödja bra försla gfrån riksdagspartierna.

    Mina förslag att bryta just rekryteringen har jag presenterat på denna blogg, särskilt de två föregående inläggen. Se rubrikerna om Umeås ekonomi och om företagsklimatet. Rekryterarna ska sitta i fängelse eller vara utvisade för sina tidigare brott, i stället för att smyga omkring runt skolorna och bjuda skolbarn på knark i syfte att begära tjänster av barnen, när de har fastnat i beroende.

    Men vem ska se till att rekryterna hamnar där? Om Mogge ö.h.t vill något, så är det att lärare ska lämna klassrummen under pågående lektioner och jaga bovar på stan. Inte en uppgift för staten, enligt Mogge. Nehej, men om det inte är en uppgift för staten, borde väl regeringen ge kommunerna möjlighet att inrätta egna polistjänster och anställa poliser till dem? Läs vad jag har skrivit om detta.

    Men för att få bort rekryterarna från gator, skolgårdar och lekplatser behövs fler fängelser. Dessutom behövs förvaring som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare.

  3. brorson

    Med de nya fängelseplatser, som Mogge skryter med ska byggas, räcker totalantalet fängelseplatser (c:a 7.000, inte ens till hälften av alla, som bör sitta i fängelse. c:a 15.000. Jag har då räknat med de straffskärpningar, som redan har beslutats, de ytterligare straffskärpningar, som M har föreslagit samt en mer restriktiv användning av villkorlig dom, när fängelse finns med i straffskalan. Över 30 % av dömda till villkorlig dom åker fast för nya brott inom två år.

    Det verkliga antalet återfall i brott inom två år är naturligtvis större, eftersom även brottslingar lär sig av sina egna misstag, och begår nya brott utan att åka fast, De, som döms till villkorlig dom, trots möjlighet att döma till fängelse, bör ha så god prognos mot återfall i brott, så att antalet konstaterbara återfall är högst 10 % inom tio år. Dessutom behövs förvaringsanstalter för de särskilt farliga återfallsförbrytarna. Behovet kommer att öka succesivt under en tioårsperiod, i takt med att dessa individer har avtjänat sina fängelsestraff. Gissningsvsis rör det sig om ett tusental personer

    Förvaring ska ju (enligt mitt förslag) vara en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff. Därtill kommer de ändamålsenliga ungdomsfängelserna, som ska ersätta SIS-hemmen för dömda ungdomar, samt några hundra platser inom de rättspyskiatriska klinikerna. Det behövs ett totalförbud mot placering av kriminella bland icke-kriminella patienter, däribland svårt traumatiserade och kanske självmordsbenägna våldsbrottsoffer inom de allmänpsykiatriska tvångsvårdsavdelningarna. Det är ju ren patienttortyr inom såväl SIS-hemmen som allmänpsykiatrin. Ett resultat av nånannan-ismen.

    För att få slut på nånannan-ismen, vars chefsideolog heter Morgan Johansson, behövs enorma satsningar på fängelser av olika slag Det är ett pris som samhället måste betala för försummelser under decennier. Hur Moderaterna ska klara detta utan att höja skatten, förstår jag inte. Men vi vår väl se. Ett förslag från mig är att bygga de nya fängelserna i de svenska glesbygderna, särskilt i Norrlands inland, så att kommunerna där får skatteintäkterna de nya och varaktiga statliga jobben. Och då naturligtvis inga öppna anstalter, utan de rymningssäkra högsäkerhetsfängelserna.

    Verkställigheten av beslutade utvisningar av utländska medborgare, som har avtjänat sina fängelsestraff, måste vara en högprioriterad uppgift för polisen. Men det torde inte kräva en fullständig polisutbildning för att transportera en person från fängelset i Sverige till flygplatsen i hemlandet. Och samma sak torde gälla personer, som har fått avslag på sina asylansökningar, och inte har lämnat landet frivilligt, sam övriga som vistas här illegalt. Denna uppgift borde kunna skötas av ordninsvakter med entermins-utbildning, vilket jag tycker ska bli obligatoriskt för ordningsvakter i stället för nuvarande tvåveckors-utbildning.

    Förhoppningsvis kommer dessa rejäla satsningar på fängelser och utvisningar att leda till minskad brottslighet, senast om fem år, och på sikt också till ett minskat behov av poliser och fängelseplatser, det senare dock långt fram i tiden. Det är därför en utmärkt idé att hyra fängelseplatser i andra länder. Den verksamheten bör bli permanent vad avser utländska brottslingar, att de ska avtjäna sina straff i hemlandet, i fängelser med den fängelstandard som råder där. Det ska inte löna sig att begå brotten i Sverige, jämfört med hemländerna. Men Sverige är ett brottsparadis, Följande talar för Sverige som brottsplats:

    1. Lättare att vistas illegalt i Sverige än i de flesta andra länder
    2. Minde risk att åka fast
    3. Fängelser som liknar lyxhotell, enligt den svenska kvinnan sin satt 28 år i amerikanskt fängelse.
    4. Milda straff, men inte nog med det: Utländska brottslingar, som döms till utvisning efter avtjänat straff, döms till kortare straff än om de hade varit svenska medborgare. Svenska domstolar ser allt

  4. brorson

    forts.
    Svenska domstolar ser alltså utvisning som ett straff. Detta tycker jag är oerhört stöttande. Runt hälften av alla asylsökande får avslag på sina asylansökningar. De flesta utan att ha begått ett enda brott i Sverige, om det inte är ett brott att söka asyl och få avslag.

  5. brorson

    Magda hyllar Centerpartiet för att det partiet, emnligt henne, sätter Sverige först. Men det gör inte Magda själv, när hon sätter Mogge och hans säregna ideologi nånannan-ismen före allting annat. Nu chansar hon på att kunna fortsätta förhandlingarna med Turkiet med stöd av Kakabaveh.

    Magda tänker gå till förhandlingar med Erdogan med händer som har bakbundits av Kakabaveh, i stället för att offra Mogge .Som inte ens skiljer mellan borgerligt och socialdemokratiskt styrda kommuner, när han anklagar kommunerna för den växande brottsligheten. Sätter alltså det egna jaget före inte bara Sverige, utan även före det egna partiet. Kräver att kommunerna ska göra mer, utan att ge kommunerna möjlighet att göra mer.

    Nånannan-ismen….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.