Christer Lindvalls byte av parti från S till Moderaterna i Umeå uppmärksammas av SVT

Efter 30 år som socialdemokrat gör Christer Lindvall i Umeå sin första valrörelse för Moderaterna. Se inslaget på SVT här.

Har du också tröttnat på Socialdemokraterna? Lägg din röst på Moderaterna i valet om 30 dagar och bidra till att få ordning på Sverige igen!

3 kommentarer

  1. brorson

    Att någon går från S till M är väl egentligen inte så konstigt efter S’ förvandling från semi-socialistiskt arbetarparti till borgerlig övre medelklassparti, som genom kompromisser med det fackföreningsfientliga C driver en polisti. som ligger till höger om M. S är ett intresseparti för offentliganställda chefer, som är sura för att löneskillnaderna mellan dem själva och de bäst betalda arbetarna inte är större än de är. Därför är S lyhörda för krav från C om försämrad arbetsrätt och anställningstrygghet, vilket kommer att drabba i s.h.t. LO-medlemmarna eller dem som hade varit LO-medlemmar, om de hade varit medlemmar i någon fackförening.

    I min senaste kommentar skrev jag att M och V borde samarbeta om energipolitiken,. eftersom de partierna har varsin del av lösningen. Detta förutsätter givetvis att V överger sin negativa inställning till kärnkraften, vilket inte borde vara omöjligt med hänsyn till V:s marxistiska rötter, om de fortfarande finns kvar.Redan under 1800-talet utkristalliserades en tydlig skiljelinje mellan den teknik-optimistiska marxismen och de s.k. utopiska socialisterna, som i stället för tekniska framsteg ivrade för en återgång till det för-industriella samhället. Vindkraft är inget tekniskt framsteg utan ren rovdrift och kolonialism i svenska landdskap .Men det verkar dagens ledande vänsterpartister inte förstå.

    Om V vill vara ett vänster-socialdemokratiskt parti, bör vänsterpartisterna tänka på att förr i tiden löste moderata direktörer och socialdemokratiska fackföreningsmän svåra problem tillsammans. Detta ”klassamarbete” gjorde Sverige till en tekniskt framgångsrik välfärdsstat.

    Efter V:s utspel om skilda elmarknadeder för inhemska elkonsumenter och för köparna av den el, som vi sexporterar, har flera partier (dock inte M. så vitt jag vet) kommit med liknande förslag. Som jag skrev i min förra kommentar fungerar inte den gemensamma elmarknaden inom EU som det var tänkt p.g.a Tysklands vansinniga kärnkraft-avveckling. Som både svenska och franska elkonsumenter får betala dyrt för. Jag förespråkar därför inte bara ett samarbete mellan M och V på det nationella planet utan även mellan Sverige och Frankrike på det europeiska planet.

    .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.