Mindre än 100 timmar kvar tills vallokalerna stänger!

Avgörandet närmar sig. Moderaterna startade vid 16-tiden idag partiets nationella spurtkampanj. Läget i opinionen är oerhört jämnt, så varje samtal, varje kampanj, varje röst spelar roll.

 

Rösta på Moderaterna till Sveriges riksdag.

Rösta på Moderaterna till Region Västerbotten.

Rösta på Moderaterna till Umeå kommun.

En kommentar

  1. brorson

    Varför har jag inte sett Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forsell under de sista veckorna? Tycker att M har tappat initiativet i de rättspolitiska frågorna under hans bortavaro. Släpp fram honom igen och se till att han blir justitieminister efter ett ev. regeringsskifte. Han är ju den enskilt största orsaken till att jag nu har bestämt mig för att rösta på M, trots att jag är motståndare till Nato. Tror att kriminaliteten är ett värre säkerhetshot mot Sverige än Putin.

    Regeringen skryter med att aldrig har så många kriminella suttit i fängelse som nu. Hur kommer det sig då att det skjuts mer än någonsin på offentliga platser i Sverige. Som alltmer börjar likna de delar av Ukraina som inte ligger i den direkta krigszonen. Man kan fortfarande röra sig fritt, men ingen går helt säker. Att leva med ett visst dödshot över sig, utan att förgås av rädsla håller på att bli en vanesak här som där.

    Lokala polischefer skyller de ökade skjutningarna på att de mest förhärdade brottslingarna sitter inne och inte har koll på vad de unga nykriminella har för sig. Att dessa ”saknar impulskontroll” och inte är så noga med att de skjuter rätt person. Och inteväljer tid och plats, där allmänheten inte rör sig. Men varför släpper man då inte ut de äldre och mer eftertänksamma förbrytarna i det fria, så att de kan återta kontrollen över gängen? Polisen klarar det ju inte.

    Har vi inte snart tröttnat på regeringens och polismyndighetens floskler? En ännu högre, centralt placerad polischef sa häromdagen det jag tror är sanningen om de ”ansvarskännande” kriminella, som förmodats hade stoppat skjutningarna om de varit på fri fot.. De sitter inte alls i fängelse och det beror på att polisen saknar utredningsresurser för att få de fällda för de brott de misstänks för. Han sa vidare att det finns 15.000 utländska förbrytare i Sverige, vilka har kommit hit enbart i syfte att begå brott. Och de sitter alltså inte i fängelse.

    Det som M hittills har föreslagit räcker inte. Det är min bedömning. Dubbla straff för gängkriminella räcker inte, enligt min mening, Att det har minskat brottsligheten i Danmark bevisar inte att det skulle ge samma effekt i Sverige, som har mycket värre problem än Danmark, För det första är det
    väldigt svårt att sätta fast de grövsta brotten, som de är skyldiga till som anstiftare, varför den fördubbling av straffen för de lindrigare brott, som de kanske kan överbevisas ha begått, inte ger så mycket i strafftid. Åtta månader i stället för fyra månader.

    Och för det andra begås många brott av ensamma gärningsmän, speciellt mäns våld mot kvinnor, som är ett både sorgligt och försummat kapitel, och av gängmedlemmar vars tillhörighet till ett gäng kan vara svårt att bevisa. Och hur är det med gängmedlemmar, som begår brott som inte har något samband med gängtillhörigheten? Det som M har föreslagit hade kanske givit tillräcklig effekt när det var nytt, men inte nu längre.

    M-förslagen börjar alltmer framstå som nattståndna. Det är min förhoppning att detta är tillfälligt och resultat av en medveten strategi att M-förslagen i valrörelsens slutskede inte ska likna en popcorn-maskin. Vilket en del andra partiers utspel tyvärr gör. Förslagen ska vara väl genomtänkta och genomförbara också. Forsell brukar vara bra på att uppfylla de kraven i sina offentliga utspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.