Moderaterna genomför den politik vi gick till val på. Steg för steg.

På en rad områden uppfyller vi moderater nu våra vallöften. ”Nu får vi ordning på Sverige” sade vi i valrörelsen. Nu gör vi just det. Regeringsbeslut för regeringsbeslut.

  1. Vi genomför en rad straffskärpningar, några av dem träder i kraft redan 1 juli. Bland annat blir det straffbart att dra in barn och unga i kriminalitet, straffen skärps för brott som är vanliga i gängmiljöer, skärpt straff för försäljning av narkotika och gängkriminella som är misstänkta för brott kommer kunna häktas i fler fall.
  2. Vi är överens om att sänka reduktionsplikten till EU:s miniminivå, vilket träder i kraft 1 januari 2024.
  3. Elstödet är på plats, första omgången är utbetald och den andra – som också berör norra Sverige – är på väg. I förra veckan godkände EU-kommissionen dessutom elstödet till företag.
  4. Vi kommer att genomföra en nationell folkräkning för att få koll på vilka som befinner sig i landet och för att stoppa bidragsbrotten.
  5. Vi tar bort förbudet mot att bygga ny kärnkraft på nya platser och gör lagändringar för att möjliggöra för mer fossilfri elproduktion.
  6. Vi har sänkt skatten för människor över 65 som fortsätter jobba.
  7. Regeringen förbereder nu för att kunna sänka skatten för den som jobbar, sänka skatten på pension, sänka plastpåseskatten, med mera.

Mer kommer.

En kommentar

  1. brorson

    Det är frustrerande att det tar så lång tid, men det verkar ändå gå fortare för nuvarande regeringen än för den förra, som väntade till sista halåret för nästa val,. innan den uppfyllde sina vallöften. Om den ö.h.t gjorde det.

    Läste idag att S har ändrat sig om ungdomsfängelser, Shekarabi, S, säger att innehållet är viktigare än vad som står på skylten (SiS eller Kriminalvården). Efter den senaste tidens rymningar kan S acceptera att de grövsta unga brottslingarna får avtjäna straffet i fängelse. Därför undrar jag var Moderaterna står i den frågan, eftersom M använder samma uttryckssätt, ”de grövsta”. De, som har begått mindre grova brott, som dock varit tillräckligt grova för att dös till en frihetsberövande påföljd. Ska de även i fortsättningen avtjäna sina påföljder i SiS-.hem bland ungdomar, som inte alls har begått några brott, utan har tvångsomhändertagits av helt andra orsaker. -kanske för att de är brottsoffer?

    Enligt min mening ska socialtjänsten vara till för laglydiga fattiga och andra hjälpbehövande, inte för att verkställa påföljder för brott. Samma sak bör gälla för Sis-hemmen. Det kan inte vara speciellt komplicerat att renodla verksamheterna, så att de Sis-hem, som uppfyler kraven för ungdomsfänglker överförs till Kriminalvården. Precis som fallet är beträffande vuxen-fängelser bör det finnas olika säkerhetsklasser för ungdomsfängelserna. Dessutom måste ungas särskilda behov tillgodoses.

    Det finns tyvärr många skäl varför barn och unga måste skiljas från sina förädrar, trotsa att den unga personen själv inte har begått något brott. En förälder eller någon annan vuxen i hemmet har kanske begått brott mot barnet, eller kan befaras dra in barnet i missbruk. Den bästa lösningen torde varfa en familjehemsplacering, men det är tyvärr inte alltid möjligt.

    Den unga personen kan exempelvis vara rymningsbenägen, men det hinder mot rymningar, som i så fall bejhövs, ska vara till för att skydda den unge själv, inte för att skydda andra. Brottslingar behöver en helt annat typ av rymningsskydd. Det är oerhört skadligt för unga, som inte har begått något brott, att behandlas so om de vore brottslingar.

    Det är ren barnmisshandel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.