Positivt! Den nya finska regeringen nämner fast förbindelse mellan Vasa-Umeå i regeringsförklaringen.

Tack Finland!

Den nya regeringen i Finland levererar direkt. Snabbläste igår regeringsförklaringen som offentliggjordes och det är GODA NYHETER för Österbotten, Vasa, Västerbotten, Umeå och vårt Kvarkensamarbete!

Omnämnt i regeringsförklaringen:

✅ Utredning av en fast förbindelse över Kvarken, mellan Vasa-Umeå.

✅ Fartygstrafiken i Kvarken ska få motsvarande stöd, likt den fartygstrafik som får lättnader p.g.a. det s.k. ö-undantaget inom utsläppshandelssystemet för sjöfarten inom EU. Goda nyheter för Wasaline!

Starkt jobbat av våra finska vänner, i synnerhet riksdagsledamoten och stadsfullmäktiges ordförande i Vasa, Joakim Strand!

Vilken oerhörd prestation. Finland visar återigen vägen för Sverige!

En kommentar

  1. brorson

    För att få tillräckligt med trafik för att det här ska löna sig, får du nog öppna gränsen mellan Finland och Ryssland och fullfölja planerna på att göra Ryssland till ett transitland mellan Fjärran Östern och även norra Västeuropa .Hur ska det löna sig, när en relativt närbelägen fast förbindelse redan finns mellan finska Österbotten och svenska Västerbotten och järnvägstransporter har låga undervägskostnader? Några mil extra på järnväg är inte alls lika kostnadskrävande som några mil extra på landsväg. Däremot har järnväg höga ändpunktskostnader. Ö-undantaget, som du talar om är egentligen en förtäckt skattesubvention, som Gotland ännu inte fått del av, om jag inte har missat någon nyhet på sistone. Gotland ligger i samma land som det svenska fastlandet, vilket Åland inte gör..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.