NATO – målmedvetet arbete ger resultat!

Igår sade Turkiets president Erdogan ja till att godkänna Sveriges ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato.

Målmedvetet arbete ger resultat.

 

Sedan Ulf Kristersson bildade regering har målet varit tydligt – Sverige ska bli medlem i Nato så snart som möjligt. Inom kort går vi in i en gemenskap för frihet, fred och demokrati.

Moderaternas uppfattning är tydlig: Sverige ska inte bara bli en Natomedlem som drar nytta av Natos försvarsgarantier – vi ska vara en medlem som bidrar till hela Natos säkerhet med alla de resurser Sverige tar med in i alliansen.

Efter 20 år har Moderaterna sett till att Sverige snart är medlemmar i Nato.

När Moderaternas stämma i oktober 2003 sade ja till ett svenskt medlemskap i försvarsalliansen var det bara Liberalerna, då Folkpartiet, som uttryckt sig positivt till ett medlemskap. Idag står riksdagens sex av åtta partier bakom Natomedlemskapet. Det har varit en krokig väg, men Moderaterna har hela tiden drivit på för ett svenskt medlemskap.

Vi har i regeringsställning och i opposition tryckt på i Natofrågan och för att öka kunskapsnivån om säkerhetspolitiska vägval generellt.

4 kommentarer

  1. Åke Nygren

    Hej Anders!
    Ser nu att Turkiet säger ja till att Sverige blir medlem i Nato. Från början var det bara M och L som var för Nato men nu är sex partier för medlemskapet. Till och med S har sagt ja, detta trots att Hultqvist gick ut med att S aldrig ställer sig bakom en ansökan. Här svänger det fort.

    Min undrar är, hur kommer det sig att vi inte fick ha en beslutande folkomröstning med en gedigen debatt långt före en folkomröstning? Nu har ju politikerna kört över svenska folket i denna mycket viktiga fråga.

    Hur kan det komma sig???

    /Åke

  2. brorson

    Visserligen off topic, men får vi inte bukt med den grova brottsligheten, kan inte ens Nato rädda oss. Följande nyhetshitis publicerades på nätet för någon timme sedan: ”Till Ekot föreslår Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren att regeringen istället bör införa kortare straff och istället använda sig av fotbojor. Förslagen tillbakavisas av M-politiker i riksdagens justitieutskott.”.

    Min kommentar: Detta har dessa M-politiker alldeles rätt i, men jag tycker inte det är bra om fångar tvingas dela cell med någon som de inte har valt. Och dela cell med någon som de själva har valt, ska de naturligtvis inte heller göra. Vem vet vad de då kan hitta på? Men det är naturligtvis ett nederlag för den humana kriminalvården, men vi kan inte heller blunda för att den humana kriminalvården lockar kriminella från snart sagt hela världen att begå sina brott i Sverige Regeringen måste öka ansträngningarna att hyra fängelseplatser i andra länder,.

    Men det ska inte vara huvudsakligen i våra nordiska grannländer. Målsättningen ska vara att utländska brottslingar får avtjäna sina straff i hemländerna. Både för att avhjälpa platsbristen i Sverige, och för att göra det mindre lockande att begå brotten i Sverige. Detta gäller i synnerhet de utländska brottslingar, som har dömts till utvisning efter avtjänat fängelsestraff. De ska inte sitta i svenska fängelser och knyta kontakter med svenska fångar.

  3. Ansgar

    Efter 20 år har moderaterna hemfallit i armarna på usa stor krigsförbrytare,det vet folk som inte har huvudet under armen,en sak till,natofrågan ska enligt lag,ske folkomröstning och som kommer je nejsvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.