M: Låt Stig Lindbergs fontänskulptur stå kvar på Renmarkstorget!

Renmarkstorget ska byggas om och umeåborna får som en del i den pågående processen tycka till om detta. Många oroar sig för att Stig Lindbergs fontänskulptur ska försvinna och det har blossat upp en debatt om dess framtid. Moderaterna vill därför redan nu meddela att vi har tagit ställning för att den ska få vara kvar. Vi kommer i den fortsatta processen göra allt för att den ska få vara kvar på Renmarkstorget.

2 kommentarer

  1. Drutten

    Ja låt skulptuturen på torget vara kvar. Men den ska väl ersättas med ngt groteskt fult i likhet med byggnaden som idag inhyser biblioteket m m.

  2. Christopher Holmberg

    Hej, jag tycker att skulpturen/fontänen, formgiven av STig Liindberg är ett sant mästerverk som måste bevaras. Istället för spekulationer och förslag om att tas bort borde den istället framhävas mer. Den skulle kunna ges en ännu bättre och central plats alternativt bokstavligen lyftas upp någon/några meter i den nuvarande placeringen. Umeå borde vara mer rädd om de fåtal konstnärer som gör Umeå omtalat i Sverige och världen. Så tycker jag / Christopher

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.