Full fart på Moderaternas partistämma!

Stämman är igång. Igår fick jag från scenen möjlighet att hälsa välkommen till Umeå och Västerbotten. Omkring 600 personer på plats.

Senaste gången Moderaterna var så här långt norrut med en partistämma var 1997. Det är 26 år sedan sist. Jag var med den gången, men då inte som ombud utan volontär och hjälpte till med bemanningen.

Jag ska inte sticka under stol med att det fyller ett stort symbolvärde att partistämman äger rum här. Moderaterna är numera ett parti för hela landet – från norr till söder. Den här gången är vi dessutom ett parti i regeringsställning.

Det har ju historiskt varit lite tungt för vårt parti på de nordliga breddgraderna. Men det har successivt förändrats.  I Västerbotten gick vi moderater framåt både 2018 och 2022. I valet till regionen gjorde vi det bästa valresultatet på 84 år.

Vi gick framåt i 12 av de 13 kommuner där vi ställde upp med en valsedel. Störst var framgången i Norsjö, där Moderaterna ökade från 1,2 procent till 17,5 procent. I Sveriges minsta kommun, Bjurholm, gick vi framåt och behöll styret över kommunen. Bjurholm är vårt starkaste M-fäste, med ett resultat på 27 procent. I flera av länets kommuner gjorde Moderaterna de bästa valresultaten på 100 år – bästa resultaten sedan den allmänna rösträttens införande. Här i Umeå har vi på 20 år mer än fördubblat vår röstandel. I valet 2022 gjorde vi vårt näst bästa valresultat sedan slutet av 50-talet.

Om detta och lite annat hann jag tala om. Gjorde lite reklam för såväl Västerbottens län som Umeå. Som sig bör.

Nu är vi redo för dag 2.

En kommentar

  1. Basic Rules

    Ditt inlägg ger vid handen att det är dåligt ställt med Moderaternas hälsa, en gång mitt förstahandsval. Men det var på Bohmans och Fälldins tid, ett värdekonservativt parti.
    De senaste årtiondena har ni kapitulerat för marxismens agenda. Inget alternativt som fångar oss har presenterats, utan man tror sig kunna vara ett liberalt alternativ, ett fegt sådant.
    Nu står vi inför stora geopolitiska förändringar där usa mister sin attraktionskraft och dess ständiga krig, utpressningar och sanktioner blir tydligt.
    Efter Ukraina väntar knappast ett relevant Nato, usa kommer på sikt lämna Europa och låta oss sköta våra egna mellanhavanden. Tyskland kommer närmare Ryssland förhoppningsvis då usa är borta.
    Både EU, Natos politiska gren går i graven och samarbete kan ske med respekt för varandras olikheter och kultur!
    Frihet och oberoende ska vi sträva mot, inte globalistiska tvång, via Eu, 🇺🇳 och WEF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.