God Jul & Gott Nytt År!

Nu kommer min blogg att gå in i viloläge ett tag, i samband med lite julledighet beträffande möten och sammanträden. Om inget oväntat inträffar så blir det paus med bloggandet åtminstone fram till nyår men förmodligen lite längre än så.

Jag vill med detta bara passa på att önska Er alla en riktigt….

God Jul & Gott Nytt År!

2 kommentarer

  1. brorson

    Nu får jag önska dig och andra moderater ett gott nytt och ännu bättre år. Din bästa egenskap som politiker tycker jag är att du lyckas kombinera en tydlig moderat profil med ett bra attityd gentemot personer, som inte helt eller inte alls delar dina moderata värderingar. Så vinner man både nya väljare och uppskattning från politiska motståndare. Att M inte längre är klart näst största parti är ock inte bra. Defintivt inte bra om ett parti, som ingår i regeringsunderlaget men inte i regeringen, är större en regeringspartierna tillsammans.
    KD och L måste skärpa till sig. KD måste sluta lova skattemiljarder till spekulativa affärsprojekt, Låt det vara socialisternas gebit. Borgerlig politik ska skapa goda förutsättningar för det privata näringslivet, men låta privata kapitalister ta investeringsbesluten. Borgerliga politiker ska inte leka kapitalister.Vad säger att borgerliga politiker kommer att lyckas bättre med det än socialister? Se till att de statliga företag, som måste finnas, fungerar bra, under dugliga politiskt tillsatta företagsledningar. Men det är inte önskvärtatt de blir fler än de redan är.

    När det Socialdemokratiska Arbetareparepartiet bildades 1889 hade det redan gått 25 är sedan ständsriksdagen (Adel, präster, borgare och bönder) avskaffades, men ändå ville SAP uppträda som ett femte stånd. Man trodde att arbetarklassen med tide skulle utgöra folkmajoriten och därogemp,säkraregeringsmakte för all framtid. Inder 1930-talet insåg man att arbetarna aldrig skulle bli folkmajoritetenm varför man ändrade partnamnet till vardags från Arbetarepartiet till Socilademokraterna. M kom senare att profilera sig som det nya arbetarparti, men fortsatta att uppträda som ett ingtresseparti för arbesgivarna. Under tiden hade Bondeförbundet bytt namn till Centerpartie tför att slutligen vända ryggen mot både bönderna och landsbygdsbefolkningen.

    Partierna är idag i högre grad ideologiska partier än klasspartier. Med detta sagt, vill jag säga att även M måste fullborda den omvandlingen och upphöra att vara ett intresseparti för överklassen och arbetsgivarna för att i stället vara ett ideologiskt parti för ALLA som tror på kapitalismen som ekonomsikt system och på ett huvudsakligen privat näringsliv, som skapar välstånd åt alla. Fördelningen av välstådnet ska ske genom den svenska modellen, som präglas av fria och starka fackföreningar och arbetstivareföreningar. De, som vill ha en mer socialistisk modell, får stå för det.
    S-politiker har i rollen som arbetsgivare sämre anseende bland LO-medlemmarna än de flesta privata arbetsgivare.

    Ett annat råd från mig gäller partiledarposten inom M. Ulf Kristersson har för många roller-. Det är statsministern, som enda samlande namn för helheten, plus de olika fackminstrarna för sina respektive delar av helheten. Statsministern måste först och främst vara regeringschef ,samlande namn för hela regeringen. Andra måste stå för den moderata profilen, i första hand den nu praktiskt taget osynliga partisekreterare och gruppledaren i riksdagen. Inte ens jag vet vem det är.

    Inte konstigt att SD kan ta åt sig äran även för gammal moderat skåpmat. Allting, som sossarna tycker är dåligt men väljarna tycker är bra, skyller sossarna på SD, som därför ökar på M:s bekostnad.

  2. brorson

    Vill härmed förtydliga avsikten med min förra kommentar, att jag inte har några synpunkter på VEM som ät partiledare för Moderaterna. . Men det är ju rimligt att partiledaren för det största partiet i regeringskoalitionen och regeringsunderflaget är statsminister. Statsministern ska i första hand föra fram regeringens och helst hela regeringsunderlagets åsikter, det som de partierna är överens om. Det är en risk att M:s egna åsikter därigenom kommer i skymundan, med följd att stats,inisterns parti inte längre förblir det största partiet i regeringsunderlaget. När oppositionen påstår att ’SD ligger bakom regeringens förslag,. kan ju inte statsministern säga ”Nehej, det är vi moderater”. Det kan däremot någon annan moderat, som inte ingår i regeringen, såga. Men det bör inte vara olikss moderater varje gång, utan någon som väljstns kommer att känna igen som just parftiföreträdare och inte som företrädare för hela regeringen. eller hela Tidö-gänget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.