Slut på de rödgrönas vanstyre – en moderatledd regering gör skillnad

Nu ser vi fram emot ännu ett år av leverans för att steg för steg få ordning på Sverige igen.

Vid årsskiftet genomfördes:

  • Slopad reduktionsplikt – billigare diesel med upp till 5,5 kr/litern
  • Dubbla straff för grova vapenbrott
  • Sänkt skatt på arbete – det förstärkta jobbskatteavdraget innebär 14 000 kronor extra per år för en familj på bestående av till exempel en polis och en sjuksköterska.
  • Mer pengar i plånboken för pensionärerna

 

Under 2024 kommer:

  • Utbetalningsmyndighet – januari
  • Förebyggande vistelseförbud – februari
  • Säkerhetszoner (visitationszoner) – mars
  • Stärkt skydd för polisanställda – april
  • Vräkning av kriminella – maj
  • Återta brottsvinsterna – juni
  • Hemliga tvångsmedel mot eftersökta personer – juni
  • Nya preventiva tvångsmedel – juli

6 kommentarer

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar. Det är ju inte i månaden utan per år. Har uppdaterat blogginlägget så att det är rätt.

  1. brorson

    Du behöver inte ta bort några nollor, Du kan gå med i Vänsterpartiet i stället. Jag har just lyssnat på presentationen av förslaget till nytt partiprogram för V och läst delar av förslaget. V vill ha både allting och ingenting, men vill dock ”minska fossilberoendet”. Sunda ägarformer i näringslivet vill de också ha. men inget om att avskaffa kapitalismen. Det vill väl M också ha? Alltså upplagt för en MV-regering. åtminstone som en möjlighet, som kan användas som påtryckning i förhandlingar med S om en ny S-ledd regering: Ministerposter till V. annars …

  2. brorson

    Efter det senaste mordet i Sandviken har framkommit att den mördade, en 25-åring hemmahörande i Söderhamn, hade anmält till polisen att han skulle mördas för att han vägrat förvara narkotika. Polisen har vetat vem som skulle mördas, varför han skulle mördas och av vilka han skulle mördas, och ändå har mördarna fått gå fria. Även om polisen inte har vetat exakt vem som skulle utföra mordet, så har man vetat vilka uppdragsgivarna har varit. Har de inte begått några tidigare brott, som de kunde ha suttit inne för?

    Varför väntar man på att de ska begå ett ännu värre brott? Och har den mördade inte alls begått något brott, som han kunde ha suttit inne för? Inte för att straffa honom en gång till, utan för att skydda honom . Jag spekulerar inte i tidigare brosslighet, kanske hade han aldrie begått brott, men vill fästa uppmärksamhet på behovet att även brottslingar och ex-kriminella måste skyddas i synnerhet mot att med hot mot deras liv tvingas begå nya brott. Jag har tidigare skrivit att förvaring behövs som en extra påföljd för särskilt farliga återfallsförbrytare, som kan befaras begå nya brott av allvarligt slag.

    Men tydligen behövs förvaring också för att skydda brottslingar mot andra brottslingar, Dessutom måste sekretesslagen ändras, så att nätverken inte längre kan ta hjälp av myndigheter och deras personregister för att leta upp ex-kriminell, som kan ”hantverket” för att med hot tvinga dem att återgå till brottets bana .”Avhopparverksamhet” låter ju väldigt bra. Men sedan , då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.