Trafiken i centrum måste fungera – återställ Storgatan!

Alla trafikslag, även bil, måste ha god framkomlighet i Umeå. En majoritet av hushållen i Umeå kommun har bil och många i vår del av landet är beroende av bilen för att få vardagen att fungera. Alla Umeåbor bor dessutom inte i centrala Umeå, utan i byar och orter på andra platser i kommunen.

Förändringen av Storgatan, där ett av körfälten har tagits bort och gjorts om till cykelväg, har försvårat för biltrafiken till och från centrum. Under vissa tider bildas långa bilköer längs Storgatan. Ombyggnationen har också lett till att parkeringshuset Parketten har blivit otillgängligt.

Moderaternas förslag om att avbryta försöket med att ta bort körfält för biltrafik på Storgatan blev nedröstat av de rödgröna i tekniska nämnden. De vill fortsätta med försöket att begränsa för biltrafiken på Storgatan, medan vi moderater fortsatt driver linjen att avbryta detta misslyckade experiment.

En kommentar

  1. Stickan

    Tack Moderaterna för er inställning till det problem som andra partier skapat och skapar i centrum av Umeå, även biltrafiken skall ju komma fram, dom som nu har så stora problem med biltrafik i centrum flytta då ut på landet, bor man i städer så får man finna sig i att det är biltrafik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.