Lätta på skattebördan för Umeås invånare!

Kommunalskatten i Umeå är extremt hög. Två kronor högre än jämförbara kommuner. Den är mer än två kr högre än snittet av landets samlade kommuner. En familj i Umeå, där den ena jobbar som polis och den andra som sjuksköterska, betalar drygt 19 000 kronor mer i skatt per år än i jämförbara kommuner.

Vi moderater vill successivt sänka Umeås extremt höga kommunalskatt – att sänka skatten är för oss en viktig frihets- och rättvisefråga.

Umeåborna ska inte behöva betala mer kommunalskatt än nödvändigt för att säkra våra gemensamma välfärdsåtaganden. Vår ambition är att under en mandatperiod sänka kommunalskatten med en krona. Tyvärr blev vi nedröstade i samband med budgetfullmäktige i juni.

Sänk Umeås höga kommunalskatt!

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    Det är en rättvisefråga – och frihetsfråga att slippa vara beroende av bidrag och allmosor från politikerna.
    De som mest behöver det ser den största skillnaden.

  2. kenth

    Lindberg sa ju i en intervju att han inte tyckte det var nödvändigt sänka kommunskatten.
    Vi pensionärer som tagit ut pensionen i förtid tycker också att kommunskatten bör sänkas
    då vi har jobbskatteavdrag än några år.

  3. Josef

    Borde vi inte få kommunen att fungera först? Om något så är det väl rimligt att vi höjer skatten just nu så att vi kan få skolorna, hemtjänsten, snöröjningen och underhåll av ärligt talat det mesta att fungera INNAN skatterna sänks. Och det är väl inte särskilt extrem skatt just nu? Vad jag kunde se hade Umeå kommun 54:e högsta skatten i Sverige. Jag skulle hellre se att elproduktionen fungerade (också på vintern) så att inte priserna steg så förbannat, att vägarna röjs, tågen går, äldrevården bemannas, bilarna kan tankas och laddas, civilförsvaret rustas och precis allt annat som har slutat fungera när staten kastat av sig ansvaret och låtit det misskötas av kommuner och företag. Kommuner som löser problemet med att ingenting fungerar och de inte ens kan få ihop en fungerande budget med att föreslå skattesänkningar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.