Umeå kommun tar ut för mycket i skatt av invånarna!

Kommunalskatten i Umeå är extremt hög. Den är mer än två kr högre än snittet av landets samlade kommuner. En familj i Umeå, där den ena jobbar som polis och den andra som sjuksköterska, betalar drygt 19 000 kronor mer i skatt per år än i jämförbara kommuner.

Vi moderater vill successivt sänka Umeås extremt höga kommunalskatt – att sänka skatten är för oss en viktig frihets- och rättvisefråga.

Umeåborna ska inte behöva betala mer kommunalskatt än nödvändigt för att säkra våra gemensamma välfärdsåtaganden. Vår ambition är att under en mandatperiod sänka kommunalskatten med en krona. Tyvärr blev vi nedröstade senast i samband med budgetfullmäktige i juni 2023.

3 kommentarer

 1. kenth

  Herr Lindberg sa ju i en intervju att skatten inte skulle sänkas då han tyckte den var helt normal o inget gnälla över.

 2. Basic Rules

  .. det känner vi väl till. En mycket aktuell fråga har avhandlats hos er, nämligen könsorganen dvs könslagen. Hur röstade du i denna viktiga fråga?
  Det är säkert väldigt många väljare både moderater och möjliga sådana som undrar!

 3. Stefan

  Jag måste ju ställa frågan: HUR många familjer med den konstellationen finns i Umeå idag? Frågan är högst relevant eftersom den används som exempel. SÅ oseriös kan du väl inte var att du använder en icke-existerande familjekonstellation som exempel!!!??? Eller kan du det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.